Publikavimo data: 2024-06-08
Ryžiai su saldžiosiomis paprikomis ir morkomis
Ryžių su saldžiosiomis paprikomis ir morkomis receptą nesunkiai įvaldys net pradedančioji šeimininkė. Tereikia atlikti tik du veiksmus - išvirti ryžius ir troškinti daržoves. Saldžiąsias paprikas ir morkas virimui galima naudoti ir šviežias, ir šaldytas. Prie kruopų pasirinkimo reikėtų elgtis atsakingai - kiekvienai patiekalo rūšiai naudojami skirtingos rūšies ryžiai. Garnyrui imkite garuose virtus ilgagrūdžius ryžius, jie gaunasi trupiniai. Kokybiško produkto pakuotėje visi grūdai būna skaidrūs ir maždaug vienodo dydžio.
Žingsnis 1
Pasirūpinkite ryžiais. Ryžius užpilkite vandeniu santykiu 1:2. Pasūdykite, įberkite kario, įpilkite 1 valgomąjį šaukštą augalinio aliejaus. Užvirinkite, sumažinkite kaitrą iki minimalios ir virkite po uždengtu dangčiu apie 20 minučių. Skystis turi visiškai išgaruoti.
Žingsnis 2
Paruoškite daržoves. Į įkaitintą keptuvę sudėkite svogūnus, pakepinkite 3-5 minutes, suberkite morkas ir paprikas, troškinkite apie 5-7 minutes.
Žingsnis 3
Suderinkite produktus. Sudėkite ryžius su daržovėmis, išmaišykite ir virkite dar 2-3 minutes. Tada išjunkite ugnį ir palikite po dangčiu 5 minutes.
Kategorijos