Ryžiai su svarainiais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Ryžiai su svarainiais

Ryžius su svarainiais galima vadinti vegetarišku plovu, nes "zirvak" (morkų, svogūnų, sultinio, prieskonių ir mėsos plovo pagrindas) gaminamas iš džiovintų vaisių, pavyzdžiui, sultenių, ir svarainių. Plovui rinkitės geltonos spalvos, vienodos spalvos tankius svarainių vaisius. Plovą pageidautina virti storasieniame katile. Jame ingredientai nesulips, o ryžiai išvirs tolygiai ir išliks purūs. Pilavui rinkitės ne per daug krakmolingus ryžius, pavyzdžiui, basmati arba devzira ryžius.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
159 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
15 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.89/5 (27 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ryžiai su svarainiais Žingsnis 1
Pradėkite virti plovą. Ant didelio kaitrumo ugnies pastatykite storadugnę keptuvę arba katilą ir supilkite į jį visą augalinį aliejų. Įkaitinkite aliejų ir tada atsargiai, kad aliejus neišsilietų, sudėkite į katilą svarainius. Sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir nuolat maišydami kepkite svarainius 3-4 minutes. Tuomet išimkite iš katilo ir atidėkite į dubenį.

Žingsnis 2

Ryžiai su svarainiais Žingsnis 2
Apkepkite daržoves. Palikite kaitlentę įkaitintą iki vidutinės temperatūros arba dar šiek tiek sumažinkite kaitrą. Į karštą svarainių aliejų sudėkite morkas. Kepkite, kol suminkštės, tada sudėkite svogūną ir kepkite, kol taps skaidrus, apie 7-8 minutes.

Žingsnis 3

Ryžiai su svarainiais Žingsnis 3
Paruoškite plovui skirtą zirvaką. Sudėkite sultenes į keptuvę kartu su vandeniu, kuriame jos mirko. Išmaišykite ir virkite apie 5-10 minučių, kol vanduo užvirs. Sumažinkite ugnį iki vidutinės ir dar 10 minučių troškinkite daržoves. Į plovą suberkite baravykus, zirą ir ciberžolę ir išmaišykite. "Daržovėse" ir džiovintuose vaisiuose paskandinkite nesmulkintas česnako galvutes. Supilkite į katilą vandenį, kuriame mirko svarainiai, pasūdykite ir virkite 30-40 minučių ant silpnos ugnies.

Žingsnis 4

Ryžiai su svarainiais Žingsnis 4
Baigti gaminti. Išimkite česnakus iš katilo. Nusausinkite ryžius ir, naudodami gremžtuką, atsargiai sudėkite juos ant viryklėje verdamų ingredientų. Išlyginkite ryžius ir atsargiai, saugodami, kad nepažeistumėte puodo turinio, jį pradurkite bambukine lazdele, šaukšto nugarėle arba samčio dugnu. Po 20-30 minučių, kai vanduo beveik išvirs, suberkite ryžius į krūvą ir užkaskite česnaką. Išjunkite ugnį. Ant ryžių viršaus sudėkite keptas svarainių skilteles ir uždenkite dubenėliu. Palikite plovą taip 20 minučių, prieš patiekiant išimkite svarainių griežinėlius ir išmaišykite visą katilo turinį.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos