Publikavimo data: 2024-06-15
Ryžiai su svarainiais
Ryžius su svarainiais galima vadinti vegetarišku plovu, nes "zirvak" (morkų, svogūnų, sultinio, prieskonių ir mėsos plovo pagrindas) gaminamas iš džiovintų vaisių, pavyzdžiui, sultenių, ir svarainių. Plovui rinkitės geltonos spalvos, vienodos spalvos tankius svarainių vaisius. Plovą pageidautina virti storasieniame katile. Jame ingredientai nesulips, o ryžiai išvirs tolygiai ir išliks purūs. Pilavui rinkitės ne per daug krakmolingus ryžius, pavyzdžiui, basmati arba devzira ryžius.
Žingsnis 1
Pradėkite virti plovą. Ant didelio kaitrumo ugnies pastatykite storadugnę keptuvę arba katilą ir supilkite į jį visą augalinį aliejų. Įkaitinkite aliejų ir tada atsargiai, kad aliejus neišsilietų, sudėkite į katilą svarainius. Sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir nuolat maišydami kepkite svarainius 3-4 minutes. Tuomet išimkite iš katilo ir atidėkite į dubenį.
Žingsnis 2
Apkepkite daržoves. Palikite kaitlentę įkaitintą iki vidutinės temperatūros arba dar šiek tiek sumažinkite kaitrą. Į karštą svarainių aliejų sudėkite morkas. Kepkite, kol suminkštės, tada sudėkite svogūną ir kepkite, kol taps skaidrus, apie 7-8 minutes.
Žingsnis 3
Paruoškite plovui skirtą zirvaką. Sudėkite sultenes į keptuvę kartu su vandeniu, kuriame jos mirko. Išmaišykite ir virkite apie 5-10 minučių, kol vanduo užvirs. Sumažinkite ugnį iki vidutinės ir dar 10 minučių troškinkite daržoves. Į plovą suberkite baravykus, zirą ir ciberžolę ir išmaišykite. "Daržovėse" ir džiovintuose vaisiuose paskandinkite nesmulkintas česnako galvutes. Supilkite į katilą vandenį, kuriame mirko svarainiai, pasūdykite ir virkite 30-40 minučių ant silpnos ugnies.
Žingsnis 4
Baigti gaminti. Išimkite česnakus iš katilo. Nusausinkite ryžius ir, naudodami gremžtuką, atsargiai sudėkite juos ant viryklėje verdamų ingredientų. Išlyginkite ryžius ir atsargiai, saugodami, kad nepažeistumėte puodo turinio, jį pradurkite bambukine lazdele, šaukšto nugarėle arba samčio dugnu. Po 20-30 minučių, kai vanduo beveik išvirs, suberkite ryžius į krūvą ir užkaskite česnaką. Išjunkite ugnį. Ant ryžių viršaus sudėkite keptas svarainių skilteles ir uždenkite dubenėliu. Palikite plovą taip 20 minučių, prieš patiekiant išimkite svarainių griežinėlius ir išmaišykite visą katilo turinį.
Kategorijos