Ryžiai su sviestu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Ryžiai su sviestu

Ryžiai yra vienas paprasčiausių garnyrų, kurį galima greitai ir lengvai paruošti ir kuris puikiai tinka prie mėsos, paukštienos ar žuvies. Norėdami įprastą nuobodų garnyrą paversti visaverčiu patiekalu, ryžius pagardinkite aliejumi, pavyzdžiui, sviestu, alyvuogių aliejumi arba ghi. Pridėkite aromatingų prieskonių ir šiek tiek daržovių, ir tokio garnyro skonis neabejotinai sužibės naujomis spalvomis. Be to, sviestu pateptus ryžius galima dėti į salotas arba papildyti keptomis daržovėmis ir patiekti kaip savarankišką vegetarišką patiekalą.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
45 min.
Kalorijos
158 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
28 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.75/5 (8 bal.)

Žingsnis 1

Ryžiai su sviestu Žingsnis 1
Išvirkite ryžius. Supilkite vandenį į puodą ir užvirkite ant vidutinės ugnies. Į verdantį vandenį atsargiai supilkite ryžius, pasūdykite ir išmaišykite. Ryžius virkite, kol suminkštės, reguliariai maišydami, apie 15-20 minučių. Tada ryžius išverskite į sietelį ir nuplaukite po šaltu vandeniu. Leiskite skysčio pertekliui nutekėti.

Žingsnis 2

Ryžiai su sviestu Žingsnis 2
Puode, kuriame virė ryžiai, ištirpinkite ištirpintą sviestą, suberkite džiovintus česnakus, kalendras ir garstyčių sėklas. Nuolat maišydami medine mentele 2-3 min. pakepinkite prieskonius, tada suberkite ryžius. Ryžius gerai išmaišykite, išjunkite ugnį ir palikite patiekalą 10-15 min. pastovėti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, yra bendrų alergenų, sala, pietūs, vakarienė, obuolių sezonas, ryžių patiekalai, rizotas, grūdų patiekalai, receptų knyga

Kategorijos