Publikavimo data: 2024-06-08
Ryžiai su sviestu
Ryžiai yra vienas paprasčiausių garnyrų, kurį galima greitai ir lengvai paruošti ir kuris puikiai tinka prie mėsos, paukštienos ar žuvies. Norėdami įprastą nuobodų garnyrą paversti visaverčiu patiekalu, ryžius pagardinkite aliejumi, pavyzdžiui, sviestu, alyvuogių aliejumi arba ghi. Pridėkite aromatingų prieskonių ir šiek tiek daržovių, ir tokio garnyro skonis neabejotinai sužibės naujomis spalvomis. Be to, sviestu pateptus ryžius galima dėti į salotas arba papildyti keptomis daržovėmis ir patiekti kaip savarankišką vegetarišką patiekalą.
Žingsnis 1
Išvirkite ryžius. Supilkite vandenį į puodą ir užvirkite ant vidutinės ugnies. Į verdantį vandenį atsargiai supilkite ryžius, pasūdykite ir išmaišykite. Ryžius virkite, kol suminkštės, reguliariai maišydami, apie 15-20 minučių. Tada ryžius išverskite į sietelį ir nuplaukite po šaltu vandeniu. Leiskite skysčio pertekliui nutekėti.
Žingsnis 2
Puode, kuriame virė ryžiai, ištirpinkite ištirpintą sviestą, suberkite džiovintus česnakus, kalendras ir garstyčių sėklas. Nuolat maišydami medine mentele 2-3 min. pakepinkite prieskonius, tada suberkite ryžius. Ryžius gerai išmaišykite, išjunkite ugnį ir palikite patiekalą 10-15 min. pastovėti.
Kategorijos