Publikavimo data: 2024-06-08
Ryžiai su terijakio padažu
Ryžiai su azijietišku terijakio padažu yra labai apetitiški. Jis turi saldžiai sūrų skonį, kuris kruopoms suteikia sodrumo ir aromato. Tikro padažo sudėtyje būtinai turi būti ryžių degtinės, medaus, imbiero, sojų padažo. Paruoštu terijakio padažu dabar prekiaujama daugelyje parduotuvių. Norėdami sutaupyti ryžių virimo laiko, galite naudoti būtent jį. Šiame recepte į padažą dėl skonio papildomai dedama svogūnų, česnakų, aliejaus ir cukraus.
Žingsnis 1
Paruoškite ryžius. Puode užvirinkite vandenį su druska. Suberkite švarius ryžius. Leiskite vandeniui užvirti. Po to kruopas virkite 15-20 minučių. Nusunkite vandenį nuo ryžių naudodami sietelį.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Atskirame dubenyje sumaišykite cukrų, terijakio padažą, česnaką ir svogūną. Sudėkite į puodą. Pastatykite ant vidutinės ugnies. Kepkite, kol svogūnai taps permatomi.
Žingsnis 3
Išvirkite ryžius su terijakio padažu. Karštus ryžius sumaišykite su padažu. Įpilkite sviesto ir išmaišykite.
Kategorijos