Publikavimo data: 2024-03-27
Ryžiai su vištienos kepenėlėmis ir žaliaisiais žirneliais
Vištienos kepenys yra nebrangus ir naudingas šalutinis produktas, kuriame gausu vitaminų ir mikroelementų. Iš jų galima paruošti daugybę patiekalų. Pavyzdžiui, troškinkite jas su ryžiais ir žaliaisiais žirneliais. Patiekalas pagal šį receptą gaunasi labai sotus ir saikingai kaloringas. O svarbiausia: jis paruošiamas greitai ir lengvai. Ryžiai su vištienos kepenėlėmis ir žaliaisiais žirneliais puikiai tinka pietums ar vakarienei.
Žingsnis 1
Vištienos kepenėles supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Žingsnis 2
Svogūnus supjaustykite plonomis plunksnelėmis arba pusžiedžiais.
Žingsnis 3
Česnaką susmulkinkite peiliu arba išspauskite per presą.
Žingsnis 4
Įkaitinkite augalinį aliejų storadugnėje keptuvėje arba prikaistuvyje. Sudėkite į jį vištienos kepenėles.
Žingsnis 5
Kepkite kepenėles 5 minutes ant vidutinės ugnies. Pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 6
Sudėkite svogūnus ir kepkite dar 3 minutes, kad svogūnai suminkštėtų.
Žingsnis 7
Sudėkite česnaką ir išmaišykite.
Žingsnis 8
Į kepenis ir svogūnus suberkite ryžius ir žaliuosius žirnelius. Supilkite pusantro puodelio vandens, šiek tiek pasūdykite ir užvirinkite.
Žingsnis 9
Uždenkite ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 10-15 minučių, kol ryžiai išvirs ir sugers vandenį. Nuimkite patiekalą nuo ugnies ir išmaišykite. Galite patiekti.
Žingsnis 10
Ryžiai su vištienos kepenėlėmis ir žaliaisiais žirneliais paruošti. Gero apetito.
Kategorijos