Ryžiai su žaliaisiais žirneliais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Ryžiai su žaliaisiais žirneliais

Virti ryžiai yra universalus garnyras prie bet kokio patiekalo - tiek mėsos, tiek žuvies. Ryžiai, papildyti žaliaisiais žirneliais, ne tik suteiks sotumo jausmą, bet ir bus naudingi. Žirniuose yra daug ląstelienos, kuri valo organizmą, ir antioksidantų, kurie padeda išsaugoti jaunystę ir greitina medžiagų apykaitą. Žirniuose yra mažai kalorijų, o juose esančios maistinės medžiagos padeda skaidyti riebalus ir šalinti cholesterolį.
Gaminimo laikas
35 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
274 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
42 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.96/5 (24 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ryžiai su žaliaisiais žirneliais Žingsnis 1
Išvirkite ryžius. Ryžius suberkite į puodą, įpilkite 1 puodelį vandens ir pastatykite ant ugnies. Palaukite, kol užvirs, sumažinkite ugnį ir virkite ant silpnos ugnies apie 15-20 minučių. Išvirusius ryžius perkelkite į sietelį, nuplaukite ir leiskite nusausinti.

Žingsnis 2

Ryžiai su žaliaisiais žirneliais Žingsnis 2
Ryžius troškinkite su žaliaisiais žirneliais. Į įkaitintą keptuvę įpilkite augalinio aliejaus. Sudėkite į jį virtus ryžius, suberkite papriką, ciberžolę ir išmaišykite. Ant vidutinės ugnies troškinkite apie 7 minutes. Tada sudėkite žaliuosius žirnelius, supilkite sojų padažą, išmaišykite ir troškinkite dar 5 min.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos