Publikavimo data: 2024-06-08
Ryžiai su žaliaisiais žirneliais
Virti ryžiai yra universalus garnyras prie bet kokio patiekalo - tiek mėsos, tiek žuvies. Ryžiai, papildyti žaliaisiais žirneliais, ne tik suteiks sotumo jausmą, bet ir bus naudingi. Žirniuose yra daug ląstelienos, kuri valo organizmą, ir antioksidantų, kurie padeda išsaugoti jaunystę ir greitina medžiagų apykaitą. Žirniuose yra mažai kalorijų, o juose esančios maistinės medžiagos padeda skaidyti riebalus ir šalinti cholesterolį.
Žingsnis 1
Išvirkite ryžius. Ryžius suberkite į puodą, įpilkite 1 puodelį vandens ir pastatykite ant ugnies. Palaukite, kol užvirs, sumažinkite ugnį ir virkite ant silpnos ugnies apie 15-20 minučių. Išvirusius ryžius perkelkite į sietelį, nuplaukite ir leiskite nusausinti.
Žingsnis 2
Ryžius troškinkite su žaliaisiais žirneliais. Į įkaitintą keptuvę įpilkite augalinio aliejaus. Sudėkite į jį virtus ryžius, suberkite papriką, ciberžolę ir išmaišykite. Ant vidutinės ugnies troškinkite apie 7 minutes. Tada sudėkite žaliuosius žirnelius, supilkite sojų padažą, išmaišykite ir troškinkite dar 5 min.
Kategorijos