Publikavimo data: 2024-06-08
Ryžiai suktinukams multicooker keptuvėje
Sušiams ar suktinukams rinkitės apvalių grūdų ryžių rūšis. Juose yra daugiau krakmolo nei ilgagrūdžiuose. Dėl krakmolo ryžiai tampa lipnūs, todėl suši ar suktinukai nesubyra. Taip galėsite suformuoti tobulus ir skanius suktinukus. Patys grūdai turi būti vienodo dydžio, lygūs ir švarūs, be luobelių ir tamsių dėmių. Jei tokių yra pakuotėje, ryžius reikėtų rinktis iš naujo.
Žingsnis 1
Paruoškite marinatą. Sumaišykite ryžių actą, citrinos sultis ir sojų padažą. Įmaišykite cukrų ir druską. Įdėkite dubenį į mikrobangų krosnelę 20-30 sekundžių, kad cukrus ištirptų. Tada marinatą išmaišykite ir palikite atvėsti.
Žingsnis 2
Išvirkite ryžius multicooker keptuvėje. Nuplautus ryžius sudėkite į multicookerio dubenį ir užpilkite 2,5 puodelio vandens. Palikite 30 minučių. Tada pakeiskite vandenį ir nustatykite režimą "Garinti ryžiai" arba "Grikiai". Virkite 25 minutes, tada leiskite ryžiams atvėsti ir 10 minučių mirkyti likusiame skystyje.
Žingsnis 3
Paruoškite ryžius suktinukams. Išvirtus ryžius sudėkite ant padėklo arba į plačią keptuvę, kad jie greičiau atvėstų. Išlyginkite ryžių sluoksnį ir užpilkite jį acto mišiniu. Sumaišykite ryžius su marinatu, atsargiai apverskite medine mentele, kad nepažeistumėte grūdų. Uždenkite ryžių dubenį dangčiu arba rankšluosčiu ir šiek tiek atvėsinkite ryžius.
Kategorijos