Publikavimo data: 2024-09-16
Ryžiais ir kiaušiniu įdaryti kalmarai orkaitėje
Įdaryti kalmarai su ryžiais ir kiaušiniais gali būti ir užkandis, ir sotus pagrindinis patiekalas. Šis receptas neabejotinai patiks jūros gėrybių mėgėjams ir tiems, kurie saugo savo figūrą. Faktas tas, kad dėl nekaloringų ingredientų sudėties patiekalas gaunasi maistingas, bet lengvas ir neriebus. Grietinės padažas puikiai papildo subtilų kalmarų su įdomiu įdaru skonį.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Susmulkinkite kiaušinius ir petražoles. Smulkiai supjaustykite svogūnus ir lengvai apkepkite įkaitintoje aliejumi pateptoje keptuvėje. Po 5 min. kepimo į svogūnus suberkite pomidorų pastą ir kepkite dar 2 min. Dubenyje sumaišykite visus paruoštus ingredientus, įskaitant ryžius.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą ir įdarykite kalmarus. Puode sumaišykite grietinę, miltus, šaukštą augalinio aliejaus ir pusę puodelio vandens, pastatykite ant ugnies ir užvirinkite. Kalmarų karkasus nuplaukite vandeniu, lengvai pasūdykite ir papipirinkite. Tada į kiekvieną jų laisvai įdėkite įdaro.
Žingsnis 3
Iškepkite kalmarus. Į formą aukštais kraštais sudėkite kalmarų skerdenas ir užpilkite jas karštu padažu. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite kalmarus 25 minutes.
Kategorijos