Ryžių, agurkų ir konservuotos žuvies salotos pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Ryžių, agurkų ir konservuotos žuvies salotos

Salotoms su konservuota žuvimi ir agurkais, pagardintoms aštriu padažu, galite naudoti konservuotą sairą arba sardines. Skonio požiūriu šių rūšių konservuotos žuvys beveik nesiskiria, tačiau skiriasi vitaminų kiekiu ir patogumu. Saira turi mažiau kaulų ir geriau tinka salotoms. Sardinė turi daugiau vitaminų B, A, D, E, K, C, PP. Kartu sardinė organizme nekaupia gyvsidabrio, todėl ją saugu valgyti.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
156 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
11 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.96/5 (27 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ryžių, agurkų ir konservuotos žuvies salotos Žingsnis 1
Išvirkite ryžius ir kiaušinius. Ryžius perplaukite 1-3 kartus, užpilkite šaltu vandeniu ir virkite 20 minučių, kol išvirs visas vanduo. Išvirę atvėsinkite ir perliekite šaltu vandeniu. Kiaušinius išvirkite kietai. Atvėsinkite, nulupkite juos ir supjaustykite mažais kubeliais.

Žingsnis 2

Ryžių, agurkų ir konservuotos žuvies salotos Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Į smulkintus svogūnus įpilkite citrinos sulčių, augalinio aliejaus ir sojų padažo. Viską sumaišykite ir palikite marinuotis 15 minučių.

Žingsnis 3

Ryžių, agurkų ir konservuotos žuvies salotos Žingsnis 3
Sudėkite salotų ingredientus. Perkelkite virtus ryžius į dubenį, sudėkite išminkytą žuvį, supjaustytus kiaušinius ir agurkus. Užpilkite padažu su marinuotais svogūnais. Įdėkite grietinės, krapų ir išmaišykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos