Publikavimo data: 2024-06-23
Ryžių, agurkų ir konservuotos žuvies salotos
Salotoms su konservuota žuvimi ir agurkais, pagardintoms aštriu padažu, galite naudoti konservuotą sairą arba sardines. Skonio požiūriu šių rūšių konservuotos žuvys beveik nesiskiria, tačiau skiriasi vitaminų kiekiu ir patogumu. Saira turi mažiau kaulų ir geriau tinka salotoms. Sardinė turi daugiau vitaminų B, A, D, E, K, C, PP. Kartu sardinė organizme nekaupia gyvsidabrio, todėl ją saugu valgyti.
Žingsnis 1
Išvirkite ryžius ir kiaušinius. Ryžius perplaukite 1-3 kartus, užpilkite šaltu vandeniu ir virkite 20 minučių, kol išvirs visas vanduo. Išvirę atvėsinkite ir perliekite šaltu vandeniu. Kiaušinius išvirkite kietai. Atvėsinkite, nulupkite juos ir supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Į smulkintus svogūnus įpilkite citrinos sulčių, augalinio aliejaus ir sojų padažo. Viską sumaišykite ir palikite marinuotis 15 minučių.
Žingsnis 3
Sudėkite salotų ingredientus. Perkelkite virtus ryžius į dubenį, sudėkite išminkytą žuvį, supjaustytus kiaušinius ir agurkus. Užpilkite padažu su marinuotais svogūnais. Įdėkite grietinės, krapų ir išmaišykite.
Kategorijos