Ryžių blyneliai receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-01-06

Ryžių blyneliai receptas

Blynus galima kepti iš įvairių rūšių miltų. Populiariausi po kvietinių miltų blynų yra ryžių miltų blynai. Juos galite pasigaminti net jei tokių miltų neturite po ranka. Taip, taip! Juos galima pasigaminti namuose. Tam kavos malūnėliu sumalkite gerai nuplautus drėgnus ryžius. O tada džiovinkite juos keptuvėje ant minimalios ugnies, nuolat maišydami. Ryžių miltai laikomi mažai kaloringais, todėl blyneliai iš jų gaunasi dietiniai. Juos galima gaminti ant pieno arba apskritai ant vandens. Taip kalorijų juose bus dar mažiau.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
203 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
21 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, riešutai, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.84/5 (19 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ryžių blyneliai receptas Žingsnis 1
Paruoškite reikiamus ingredientus. Ryžių miltus (pirktus parduotuvėje arba naminius) persijokite per sietelį.

Žingsnis 2

Ryžių blyneliai receptas Žingsnis 2
Pradėkite ruošti tešlą. Paimkite gilų dubenį ir įmuškite kiaušinius, įberkite žiupsnelį druskos. Plaktuvu arba mikseriu suplakite juos į putas.

Žingsnis 3

Ryžių blyneliai receptas Žingsnis 3
Supilkite į mišinį pieną arba vandenį ir dar kartą suplakite. Tada supilkite augalinį aliejų ir gerai išmaišykite. Jei nenorite naudoti augalinio aliejaus, aliejų galite pakeisti kokosų aliejumi.

Žingsnis 4

Ryžių blyneliai receptas Žingsnis 4
Tada suberkite ryžių miltus. Tai darykite palaipsniui, po truputį ir maišykite. Svarbu, kad tešla būtų šiek tiek skysta. Taip blyneliai bus ploni. Tačiau nepersistenkite, kitaip kepdami jie plyš. Tešla neturėtų būti per skysta.

Žingsnis 5

Ryžių blyneliai receptas Žingsnis 5
Dabar galite kepti ryžių blynus. Gerai įkaitinkite keptuvę ir įpilkite šiek tiek aliejaus (galite naudoti kokosų arba sėmenų aliejų). Į keptuvę supilkite maždaug pusę samčio tešlos. Paskirstykite ją po visą keptuvės paviršių. Kiekvieną blyną kepkite ant vidutinės ugnies apie 2-3 minutes iš kiekvienos pusės, kol taps auksinės spalvos. Stebėkite, kad blynai nesudegtų. Kepimo laikas priklauso nuo to, kiek įkaitusi keptuvė.

Žingsnis 6

Ryžių blyneliai receptas Žingsnis 6
Su kiekvienu blynu pakartokite ankstesnį veiksmą. Tik nepadauginkite aliejaus. Geriausia aliejų įpilti teptuku arba pusę bulvės subadyti šakute. Taip aliejaus bus mažiau ir blynai bus ne tokie riebūs.

Žingsnis 7

Ryžių blyneliai receptas Žingsnis 7
Jei neskaičiuojate kalorijų, patiekite blynus su karčiuoju šokoladu. Jį ištirpinkite, įberkite šiek tiek riešutų ir šiuo mišiniu užpilkite į trikampį susuktus blynus.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos