Publikavimo data: 2024-06-08
Ryžių ir maltos mėsos troškinys daugiafunkcinėje keptuvėje
Ryžių apkepas - skanus ir sotus patiekalas visai šeimai, visaverčiai pietūs ar vakarienė. Kruopose yra daug baltymų ir angliavandenių, PP ir B grupės vitaminų. Ryžiai naudingi laikantis dietos, nes juose mažai augalinių riebalų, taip pat dantims ir kaulams, nes juose yra kalcio. Šį troškinį galima gaminti su kepenėlėmis, mėsa, kumpiu ar vištiena. Troškiniui geriau naudoti apvaliuosius nuluptus ryžius, kuriuos prieš verdant reikia gerai nuplauti.
Žingsnis 1
Išvirkite ryžius. Nuplautus ryžius suberkite į multicooker indą, įpilkite vandens, 0,5 šaukštelio druskos. Uždarykite dangtį, įjunkite "ryžių" režimą ir palaikykite 20 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite troškinio pagrindą. Sutarkuokite sūrį, nedidelę dalį sūrio atidėkite į šalį. Sumaišykite ryžius su malta mėsa, majonezu, kiaušiniu, sūriu, druska ir pipirais.
Žingsnis 3
Paruoškite apkepą. Sudėkite pagrindą į multicooker dubenį, išlyginkite. Pabarstykite likusiu sūriu. Uždenkite dangčiu. Įjunkite "kepimo" režimą ir kepkite 45 minutes. Kai režimas baigsis, palikite troškinį multicooker keptuvėje 15 minučių.
Kategorijos