Publikavimo data: 2025-08-17
Ryžių košė su mėsa
Ryžių košė su mėsa nėra plovas, tačiau ji taip pat labai skani ir ją gali pasigaminti kiekvienas. Gaunasi labai skanus ir sotus patiekalas, kuriuo galima paįvairinti savaitės dienos vakarienę ar pietus. Košėms su mėsa gaminti galite naudoti bet kokią namuose turimą mėsą. Ingredientų patiekalui gaminti yra gana daug, o pats gaminimo procesas nereikalauja ypatingų įgūdžių. Toks patiekalas gaunasi kvapnus ir labai sotus. Jį galite patiekti ne tik vakarienei su šeima, bet ir papuošti juo šventinį stalą kaip karštu garnyru.
Žingsnis 1
Paimkite ryžius, supilkite juos į dubenį ir gerai nuplaukite po vandeniu, kol vanduo taps skaidrus. Ryžius suberkite į puodą ir pastatykite ant ugnies.
Žingsnis 2
Nulupkite česnako skiltelę nuo odelės. Nupjaukite uodegėlę. Peiliu susmulkinkite česnaką ant pjaustymo lentelės arba naudokite presą.
Žingsnis 3
Išimkite sūrį iš šaldytuvo ir sutarkuokite jį vidutinio dydžio tarka. Tarką patepkite augaliniu aliejumi, kad sūris nepriliptų prie tarkos.
Žingsnis 4
Atšildytą mėsą nuplaukite. Supjaustykite kubeliais ant pjaustymo lentelės. Ant ugnies pastatykite keptuvę ir sudėkite mėsą. Kepkite mėsą ant silpnos ugnies, kol ji taps auksinė. Sudėkite česnaką, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 5
Į kepamą mėsą suberkite ryžius. Išmaišykite. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Įberkite tarkuoto sūrio.
Žingsnis 6
Supilkite mišinį į molinius puodus. Užpilkite sultiniu ir pienu. Dėkite puodus į 200 laipsnių temperatūros orkaitę. Leiskite užvirti. Sumažinkite temperatūrą iki 100 laipsnių ir kepkite 30 minučių, kol visiškai išvirs ir išgaruos skystis.
Kategorijos