Publikavimo data: 2025-08-17
Ryžių košė su pienu ir sultenėmis
Tai visiems nuo vaikystės pažįstamas pieniškos ryžių košės su sultenėmis receptas. Norint ją tinkamai paruošti, reikia žinoti keletą paslapčių. Reikia pasirinkti tinkamą ryžių rūšį, pieną supilti tinkamu metu ir iš anksto tinkamai paruošti rūgštynes. Jei laikysitės mūsų patarimų, pieniška ryžių košė bus traški ir labai skani. Tokią košę galima paruošti vaikams pusryčiams ir jie bus pilni energijos iki pietų.
Žingsnis 1
Prieš verdant ryžius ir sultenes atskirai 10-15 minučių užpilkite karštu vandeniu ir gerai nuplaukite.
Žingsnis 2
Ryžius sudėkite į puodą ir įpilkite 2 puodelius vandens. Virkite ryžius ant silpnos ugnies, kol vanduo beveik visiškai išgaruos, tada supilkite pieną ir virkite dar 10-15 minučių. Retkarčiais pamaišykite košę, kad ji nesudegtų.
Žingsnis 3
Druska, cukrus ir sviestas. Uždenkite košę dangčiu ir palikite 10 minučių. Įdėkite garuose virtų sultenių ir patiekite.
Kategorijos