Publikavimo data: 2024-05-20
Ryžių makaronai su jautiena ir šparaginėmis pupelėmis wok keptuvėje
Ryžių makaronai su jautiena ir šparaginėmis pupelėmis ant wok keptuvės - ne visiems tinkamas patiekalas. Neįprastas marinatas su aitriųjų paprikų ir terijakio padažais puikiai atskleidžia azijietiškos virtuvės esmę: iš pirmo žvilgsnio nesuderinamų produktų derinimą. Paserviruotos traškios daržovės makaronams suteikia šviežumo ir skonio, o jautiena padaro patiekalą ne tik gražų ir sveiką, bet ir labai sotų.
Žingsnis 1
Jautieną išilgai supjaustykite juostelėmis ir sudėkite į gilų dubenį. Peiliu susmulkinkite česnaką. Į mėsą supilkite aitriųjų paprikų ir terijakio padažus, česnaką, sezamo sėklas, pagal skonį druskos ir pipirų, gerai išmaišykite ir palikite valandai.
Žingsnis 2
Supjaustykite morkas, cukinijas, paprikas ir raudonąsias paprikas griežinėliais. Sudėkite marinuotą mėsą į įkaitintą wok keptuvę su aliejumi ir maišydami kepkite 8-10 minučių. Tada sudėkite supjaustytas daržoves ir kepkite dar 7 minutes, kol morkos suminkštės.
Žingsnis 3
Ryžių makaronus užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 3 minutes, po trijų minučių nusausinkite ir perliekite šaltu vandeniu. Į mėsą ir daržoves suberkite šparagines pupeles, kepkite 3-5 minutes, tada sudėkite makaronus, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.
Kategorijos