Publikavimo data: 2024-03-25
Ryžių makaronai su krevetėmis
Neįprastas japoniškas patiekalas - ryžių makaronai su krevetėmis ir daržovėmis - tikrai patiks Rytų kultūros mėgėjams. Krevetes rinkitės atšaldytas, ne šaldytas, o jei nesate tikri, kad sugebėsite jas nulupti, pirkite nuluptas.
Žingsnis 1
Supjaustykite saldžiąją papriką pailgais griežinėliais, vyšninius pomidorus perpjaukite pusiau, svogūną susmulkinkite.
Žingsnis 2
Ryžių makaronus išvirkite pagal ant pakuotės pateiktus nurodymus (paprastai tai trunka 3-5 minutes), nusausinkite juos ir nuplaukite vandeniu.
Žingsnis 3
Į įkaitintą keptuvę įpilkite šaukštą aliejaus ir sudėkite smulkintą svogūną bei papriką. Kepkite, kol svogūnai pradės geltonuoti.
Žingsnis 4
Į keptuvę sudėkite nuluptas krevetes. Išmaišykite visus ingredientus ir kepkite maišydami, kol krevetės taps oranžiškai rausvos (3-5 min.).
Žingsnis 5
Į keptuvę sudėkite ryžių makaronus.
Žingsnis 6
Įdėkite kelias vyšninių pomidorų puseles ir makaronus apšlakstykite sojų padažu. Jei manote, kad patiekalas sausas, įpilkite 2 šaukštus vandens.
Žingsnis 7
Troškinkite makaronus su daržovėmis ir krevetėmis, kol išgaruos skystis. Tada visus ingredientus sumaišykite.
Žingsnis 8
Sudėkite makaronus ir krevetes į lėkštes, papuoškite petražolių šakele ir patiekite.
Kategorijos