Publikavimo data: 2024-06-15
Ryžių makaronai su lašiša ir brokoliais
Ryžių makaronai plačiai paplitę Azijos šalyse. Iš jų gaminami ir pirmieji, ir antrieji patiekalai. Tačiau Rusijoje jis nėra dažnai naudojamas maisto ruošimui. Ir ne veltui, nes ryžių makaronai turi keletą privalumų. Pirma, juose nėra glitimo. Antra, ryžių makaronuose yra 8 nepakeičiamųjų aminorūgščių, taip pat vitamino E. Ir trečia, ryžių makaronai yra mažiau kaloringi nei kvietiniai. Ryžių makaronus virkite su brokoliais ir lašiša. Tai skanus ir sveikas patiekalas.
Žingsnis 1
Puode užvirinkite vandenį ir šiek tiek pasūdykite. Į puodą sudėkite ryžių makaronus. Virkite juos apie 5-7 minutes arba pagal ant pakuotės pateiktus nurodymus. Labai svarbu nepervirti makaronų! Jie turi būti kieti. Kai ryžių makaronai baigs virti, išimkite juos į sietelį ir nuplaukite šaltu vandeniu, kad sustabdytumėte virimo procesą.
Žingsnis 2
Brokolius suplėšykite smulkiais žiedynais. Atsargiai nulupkite lašišos filė nuo odos ir supjaustykite 1-1,5 cm dydžio kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir sudėkite brokolius. Kelias minutes pakepinkite brokolius ant vidutinės ugnies. Tada sudėkite lašišos gabalėlius ir kepkite juos kartu su brokoliais dar 5 minutes. Pagal skonį pagardinkite druska ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Supilkite grietinėlę į keptuvę ir atsargiai išmaišykite mentele. Žuvį ir brokolius troškinkite padaže ant silpnos ugnies, kol išvirs, maždaug 5 minutes. Padažas turėtų šiek tiek sutirštėti.
Žingsnis 4
Į keptuvę suberkite virtus ryžių makaronus ir viską išmaišykite. Nuimkite nuo ugnies. Galite patiekti.
Žingsnis 5
Ryžių makaronai su lašiša ir brokoliais paruošti. Gero apetito!
Kategorijos