Ryžių plovas su kalakutiena pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Ryžių plovas su kalakutiena

Ryžių plovas su kalakutiena - tai klasikinio patiekalo, paruošto iš maistingų kruopų, švelnios mėsos ir sultingų daržovių, receptas. Paruoštas patiekalas yra labai skanus, sotus ir sveikas. Įdomu tai, kad plovas atsirado Rytuose, kur jis buvo gaminamas dar XI a. Šį patiekalą buvo įprasta patiekti per vestuves ir kitus svarbius renginius. Be to, plovas buvo laikomas gydomuoju maistu, kuris buvo siūlomas po sunkaus fizinio darbo ar mūšio.
Gaminimo laikas
65 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
134 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
12 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.9/5 (31 bal.)

Žingsnis 1

Ryžių plovas su kalakutiena Žingsnis 1
Pradėkite gaminti maistą. Į keptuvę supilkite augalinį aliejų ir padėkite ant ugnies, kad įkaistų. Kol aliejus įkaista, supjaustykite mėsą nedideliais gabalėliais. Tada sudėkite kalakutieną į keptuvę ir kepkite 5-7 minutes, kad susidarytų apetitą kelianti plutelė. Tada prie mėsos sudėkite daržoves ir kepkite dar kelias minutes.

Žingsnis 2

Ryžių plovas su kalakutiena Žingsnis 2
Paruoškite plovą. Į keptuvę su mėsa ir daržovėmis supilkite karštą vandenį, įberkite druskos, pipirų, ciberžolės ir išmaišykite. Troškinkite patiekalą 10 minučių ant vidutinės ugnies. Pabaigoje į ingredientus suberkite ryžius ir zirą ir dar kartą išmaišykite. Palikite patiekalą, kol skystis visiškai įsigers. Nuimkite plovą nuo ugnies ir palikite 15 minučių, kad prisitrauktų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, įspūdingas receptas, yra bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, česnakų sezonas, plovas, ryžių patiekalai, grūdų patiekalai, receptų knyga, plovas su sultenėmis, plovas su džiovintais vaisiais, jautienos vakarienė, plovas su abrikosais

Kategorijos