Publikavimo data: 2025-08-20
Ryžių plovas su kalakutiena
Ryžių plovas su kalakutiena - tai klasikinio patiekalo, paruošto iš maistingų kruopų, švelnios mėsos ir sultingų daržovių, receptas. Paruoštas patiekalas yra labai skanus, sotus ir sveikas. Įdomu tai, kad plovas atsirado Rytuose, kur jis buvo gaminamas dar XI a. Šį patiekalą buvo įprasta patiekti per vestuves ir kitus svarbius renginius. Be to, plovas buvo laikomas gydomuoju maistu, kuris buvo siūlomas po sunkaus fizinio darbo ar mūšio.
Žingsnis 1
Pradėkite gaminti maistą. Į keptuvę supilkite augalinį aliejų ir padėkite ant ugnies, kad įkaistų. Kol aliejus įkaista, supjaustykite mėsą nedideliais gabalėliais. Tada sudėkite kalakutieną į keptuvę ir kepkite 5-7 minutes, kad susidarytų apetitą kelianti plutelė. Tada prie mėsos sudėkite daržoves ir kepkite dar kelias minutes.
Žingsnis 2
Paruoškite plovą. Į keptuvę su mėsa ir daržovėmis supilkite karštą vandenį, įberkite druskos, pipirų, ciberžolės ir išmaišykite. Troškinkite patiekalą 10 minučių ant vidutinės ugnies. Pabaigoje į ingredientus suberkite ryžius ir zirą ir dar kartą išmaišykite. Palikite patiekalą, kol skystis visiškai įsigers. Nuimkite plovą nuo ugnies ir palikite 15 minučių, kad prisitrauktų.
Kategorijos