Ryžių salotos su konservuota žuvimi pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-17

Ryžių salotos su konservuota žuvimi

Žuvies salotos su ryžiais - tai patiekalas tiems, kurie nori per trumpą laiką paruošti ir pradžiuginti save bei artimuosius sočiu patiekalu. Rinkitės bet kokią konservuotą žuvį: syką, sardinę, tuną, rausvąją lašišą, skumbrę. Pirmenybę teikite garuose virtiems ryžiams. Paruoštoje formoje jie turi būti trapūs. Salotas galima patiekti įvairiais būdais. Pavyzdžiui, rinkitės sluoksniais, kiekvieną sluoksnį patepdami majonezu. Arba tiesiog sumaišykite visus ingredientus.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
174 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
11 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.9/5 (29 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ryžių salotos su konservuota žuvimi Žingsnis 1
Išvirkite vištų kiaušinius. Pastatykite ant ugnies puodą su pasūdytu vandeniu ir kiaušiniais. Užvirkite ir virkite 10 minučių. Tada kiaušinius išimkite, panardinkite į šaltą vandenį, nulupkite lukštus ir supjaustykite mažais gabalėliais.

Žingsnis 2

Ryžių salotos su konservuota žuvimi Žingsnis 2
Išvirkite ryžius. Užpilkite ryžius vandeniu, įberkite druskos ir padėkite ant ugnies. Užvirinkite vandenį puode, uždenkite dangčiu ir virkite 15 minučių, kol ryžiai suminkštės. Tada puodą nukelkite nuo viryklės, nusunkite skystį ir atvėsinkite ryžius.

Žingsnis 3

Ryžių salotos su konservuota žuvimi Žingsnis 3
Paruoškite padažą ir sudėkite salotas. Paimkite nedidelį dubenėlį ir jame sumaišykite grietinę, garstyčias ir juoduosius pipirus. Į salotinę sudėkite žuvį, ryžius, kukurūzus, svogūną, kiaušinius, riešutus ir citrinos sultis. Supilkite padažą ir išmaišykite. Paruoštas salotas dėkite į šaldytuvą, kad įsigertų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos