Publikavimo data: 2024-09-17
Ryžių salotos su konservuota žuvimi
Žuvies salotos su ryžiais - tai patiekalas tiems, kurie nori per trumpą laiką paruošti ir pradžiuginti save bei artimuosius sočiu patiekalu. Rinkitės bet kokią konservuotą žuvį: syką, sardinę, tuną, rausvąją lašišą, skumbrę. Pirmenybę teikite garuose virtiems ryžiams. Paruoštoje formoje jie turi būti trapūs. Salotas galima patiekti įvairiais būdais. Pavyzdžiui, rinkitės sluoksniais, kiekvieną sluoksnį patepdami majonezu. Arba tiesiog sumaišykite visus ingredientus.
Žingsnis 1
Išvirkite vištų kiaušinius. Pastatykite ant ugnies puodą su pasūdytu vandeniu ir kiaušiniais. Užvirkite ir virkite 10 minučių. Tada kiaušinius išimkite, panardinkite į šaltą vandenį, nulupkite lukštus ir supjaustykite mažais gabalėliais.
Žingsnis 2
Išvirkite ryžius. Užpilkite ryžius vandeniu, įberkite druskos ir padėkite ant ugnies. Užvirinkite vandenį puode, uždenkite dangčiu ir virkite 15 minučių, kol ryžiai suminkštės. Tada puodą nukelkite nuo viryklės, nusunkite skystį ir atvėsinkite ryžius.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą ir sudėkite salotas. Paimkite nedidelį dubenėlį ir jame sumaišykite grietinę, garstyčias ir juoduosius pipirus. Į salotinę sudėkite žuvį, ryžius, kukurūzus, svogūną, kiaušinius, riešutus ir citrinos sultis. Supilkite padažą ir išmaišykite. Paruoštas salotas dėkite į šaldytuvą, kad įsigertų.
Kategorijos