Publikavimo data: 2024-06-24
Ryžių, svogūnų ir konservuotos žuvies salotos
Švelnios, kvapnios ir aštrios žuvies salotos su ryžiais - puikus užkandis bet kuriuo metų laiku. Pagal klasikinį receptą tokios salotos ruošiamos iš žuvies konservų. Šiose salotose derinami produktai, kurie nedažnai sutinkami viename patiekale. Tačiau būtent nesuderinamų dalykų sandūroje atsiranda gardūs originalūs užkandžiai. Ryžių, svogūnų ir žuvies konservų salotos neabejotinai patiks tiems, kurie mėgsta paprastai paruošiamus patiekalus iš turimų ingredientų.
Žingsnis 1
Paruoškite salotoms skirtus ingredientus. Svogūną supjaustykite plonais griežinėliais, sudėkite į dubenį, įpilkite 1 šaukštelį cukraus ir 1 šaukštą acto. Viską sumaišykite ir palikite 15 minučių. Nusausinkite žuvies konservus, išimkite kaulus ir sutrinkite šakute. Supjaustykite agurkus griežinėliais. Kiaušinius sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Į salotų dubenį įdėkite kepimo žiedą. Į jį pirmiausia sudėkite pusę virtų ryžių, tada pusę žuvies ir pusę marinuotų svogūnų. Ant viršaus užtepkite majonezo tinklelį. Sudėkite griežinėliais supjaustytus agurkus. Tada sluoksnius pakartokite: sudėkite likusius ryžius, žuvį ir svogūnus. Taip pat padarykite majonezo tinklelį. Paskutiniu sluoksniu sudėkite kiaušinius. Dėkite salotas į šaldytuvą 1 valandai. Prieš patiekdami išimkite virimo žiedą.
Kategorijos