Ryžių troškinys su moliūgais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-24

Ryžių troškinys su moliūgais

Tai puikus desertinis patiekalas šaltiems rudens vakarams. Jis gaminamas iš paprastų, bet netradicinių deserto ingredientų - ryžių ir moliūgų. Troškinys gaunasi saikingai saldus, su subtiliu moliūgų aromatu. O geriausia tai, kad receptą galima lengvai patobulinti pagal savo skonį ir patirti tikrą malonumą jį ragaujant.
Gaminimo laikas
85 min.
Laikas virtuvėje
35 min.
Kalorijos
78 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
11 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.05/5 (20 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ryžių troškinys su moliūgais Žingsnis 1
Nulupkite moliūgą nuo kietos odelės išorėje ir sėklų viduje. Minkštimą supjaustykite maždaug 1 cm dydžio kubeliais. Supjaustytą moliūgą dėkite į iki 180-200 °C įkaitintą orkaitę. Prireiks maždaug 10 minučių, kol moliūgas taps minkštas.

Žingsnis 2

Ryžių troškinys su moliūgais Žingsnis 2
Kol moliūgas kepa orkaitėje, pradėkite virti ryžius. Prieš virdami ryžius gerai nuplaukite šaltame vandenyje. Į puodą supilkite 400 ml vandens, užvirinkite, pasūdykite ir supilkite nuplautus ryžius. Periodiškai pamaišykite. Ryžiai bus paruošti per 18-20 minučių.

Žingsnis 3

Ryžių troškinys su moliūgais Žingsnis 3
Į išvirtus ryžius suberkite cukrų ir supilkite pieną. Virkite košę apie 7-10 minučių, kol sutirštės. Atvėsinkite iki kambario temperatūros.

Žingsnis 4

Ryžių troškinys su moliūgais Žingsnis 4
Kiaušinius padalykite į baltymus ir trynius. Po vieną į košę įmaišykite trynius, kiekvieną kartą gerai išmaišydami.

Žingsnis 5

Ryžių troškinys su moliūgais Žingsnis 5
Sudėkite moliūgą ir gerai išmaišykite. Mišinys turi būti vientisas.

Žingsnis 6

Ryžių troškinys su moliūgais Žingsnis 6
Kiaušinių baltymus maišytuvo dubenyje išplakite iki standumo ir atsargiai įmaišykite į košę sulankstomaisiais judesiais iš apačios į viršų. Šiuo etapu galite pridėti mėgstamų užkepėlės ingredientų, pavyzdžiui, sultenių, riešutų ar džiovintų vaisių.

Žingsnis 7

Ryžių troškinys su moliūgais Žingsnis 7
Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros. Masę sudėkite į kepimo formą, ant viršaus uždėkite gabalėlių sviesto ir 30-40 min. pašaukite į orkaitę. Kuo storesnis apkepo sluoksnis, tuo daugiau laiko reikės. Paruoštą patiekalą atvėsinkite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos