Publikavimo data: 2024-06-24
Ryžių troškinys su moliūgais
Tai puikus desertinis patiekalas šaltiems rudens vakarams. Jis gaminamas iš paprastų, bet netradicinių deserto ingredientų - ryžių ir moliūgų. Troškinys gaunasi saikingai saldus, su subtiliu moliūgų aromatu. O geriausia tai, kad receptą galima lengvai patobulinti pagal savo skonį ir patirti tikrą malonumą jį ragaujant.
Žingsnis 1
Nulupkite moliūgą nuo kietos odelės išorėje ir sėklų viduje. Minkštimą supjaustykite maždaug 1 cm dydžio kubeliais. Supjaustytą moliūgą dėkite į iki 180-200 °C įkaitintą orkaitę. Prireiks maždaug 10 minučių, kol moliūgas taps minkštas.
Žingsnis 2
Kol moliūgas kepa orkaitėje, pradėkite virti ryžius. Prieš virdami ryžius gerai nuplaukite šaltame vandenyje. Į puodą supilkite 400 ml vandens, užvirinkite, pasūdykite ir supilkite nuplautus ryžius. Periodiškai pamaišykite. Ryžiai bus paruošti per 18-20 minučių.
Žingsnis 3
Į išvirtus ryžius suberkite cukrų ir supilkite pieną. Virkite košę apie 7-10 minučių, kol sutirštės. Atvėsinkite iki kambario temperatūros.
Žingsnis 4
Kiaušinius padalykite į baltymus ir trynius. Po vieną į košę įmaišykite trynius, kiekvieną kartą gerai išmaišydami.
Žingsnis 5
Sudėkite moliūgą ir gerai išmaišykite. Mišinys turi būti vientisas.
Žingsnis 6
Kiaušinių baltymus maišytuvo dubenyje išplakite iki standumo ir atsargiai įmaišykite į košę sulankstomaisiais judesiais iš apačios į viršų. Šiuo etapu galite pridėti mėgstamų užkepėlės ingredientų, pavyzdžiui, sultenių, riešutų ar džiovintų vaisių.
Žingsnis 7
Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros. Masę sudėkite į kepimo formą, ant viršaus uždėkite gabalėlių sviesto ir 30-40 min. pašaukite į orkaitę. Kuo storesnis apkepo sluoksnis, tuo daugiau laiko reikės. Paruoštą patiekalą atvėsinkite.
Kategorijos