Publikavimo data: 2024-06-08
Šafraniniai ryžiai su čiobreliais
Norintiems paįvairinti valgiaraštį ryškiu ir skaniu patiekalu, verta pasigaminti šafraninių ryžių su čiobreliais. Įdėjus šafrano, ryžiai įgauna malonią gelsvą spalvą, o čiobreliai - lengvą gėlių aromatą. Naudodami pastarąjį prieskonį turėtumėte būti saikingi, nes čiobreliai yra stiprus prieskonis, kuris gali užgožti kitų produktų skonį. Jų reikėtų dėti prieš pat virimą.
Žingsnis 1
Keptuvėje sumaišykite prieskonius. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir alyvuogių aliejų. Į aliejų sudėkite aštriąją papriką, čiobrelių šakeles ir česnaką ir 2-3 min. kaitinkite.
Žingsnis 2
Ryžius sumaišykite su šafrano užpilu. Iš aliejaus išimkite česnakus, čiobrelius ir pipirus. Sudėkite ryžius į keptuvę ir išmaišykite. Į ryžius supilkite šafrano užpilą ir palikite virti 1 minutę.
Žingsnis 3
Baigti gaminti. Į ryžius atsargiai supilkite karštą vandenį. Sumažinkite ugnį iki mažos, pagal skonį pagardinkite druska, grąžinkite į keptuvę vieną čiobrelio šakelę ir išmaišykite ryžius. Uždenkite dangčiu ir toliau virkite apie 10 minučių, kol ryžiai sugers visą vandenį ir taps minkšti.
Kategorijos