Šafraniniai ryžiai su čiobreliais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Šafraniniai ryžiai su čiobreliais

Norintiems paįvairinti valgiaraštį ryškiu ir skaniu patiekalu, verta pasigaminti šafraninių ryžių su čiobreliais. Įdėjus šafrano, ryžiai įgauna malonią gelsvą spalvą, o čiobreliai - lengvą gėlių aromatą. Naudodami pastarąjį prieskonį turėtumėte būti saikingi, nes čiobreliai yra stiprus prieskonis, kuris gali užgožti kitų produktų skonį. Jų reikėtų dėti prieš pat virimą.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
165 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
27 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 3.75/5 (12 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Šafraniniai ryžiai su čiobreliais Žingsnis 1
Keptuvėje sumaišykite prieskonius. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir alyvuogių aliejų. Į aliejų sudėkite aštriąją papriką, čiobrelių šakeles ir česnaką ir 2-3 min. kaitinkite.

Žingsnis 2

Šafraniniai ryžiai su čiobreliais Žingsnis 2
Ryžius sumaišykite su šafrano užpilu. Iš aliejaus išimkite česnakus, čiobrelius ir pipirus. Sudėkite ryžius į keptuvę ir išmaišykite. Į ryžius supilkite šafrano užpilą ir palikite virti 1 minutę.

Žingsnis 3

Šafraniniai ryžiai su čiobreliais Žingsnis 3
Baigti gaminti. Į ryžius atsargiai supilkite karštą vandenį. Sumažinkite ugnį iki mažos, pagal skonį pagardinkite druska, grąžinkite į keptuvę vieną čiobrelio šakelę ir išmaišykite ryžius. Uždenkite dangčiu ir toliau virkite apie 10 minučių, kol ryžiai sugers visą vandenį ir taps minkšti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos