Publikavimo data: 2024-06-15
Šakšuka su daržovėmis ir malta vištiena
Šakšuka - tai Izraelio ir arabų virtuvės patiekalas. Tai kiaušinienė su pomidorais, svogūnais ir saldžiosiomis paprikomis. Paprastai jis ruošiamas pusryčiams arba užkandžiams ir patiekiamas su duona arba kvietine plokščia duona. Kartu su malta vištiena jis yra sotus ir gali būti puiki vakarienė.
Žingsnis 1
Svogūną supjaustykite ketvirčiais žiedų. Pomidorus ir paprikas supjaustykite kubeliais, o česnaką - stambiais gabalėliais. Į įkaitintą keptuvę supilkite aliejų ir maišydami kepkite svogūnus, česnakus ir paprikas apie 10 minučių.
Žingsnis 2
Tada sudėkite maltą mėsą, išmaišykite ir troškinkite apie 20 minučių. Įdėkite pomidorų, maltos paprikos, druskos ir pipirų pagal skonį. Kruopščiai išmaišykite ir virkite dar 6-8 minutes.
Žingsnis 3
Šaukštu padarykite keptuvėje 5 nedidelius įdubimus, bet nesiekite keptuvės dugno. Po vieną įmuškite kiaušinius. Uždenkite dangčiu ir ant silpnos ugnies virkite dar 5 minutes. Prieš patiekdami pabarstykite smulkintomis petražolėmis.
Kategorijos