Publikavimo data: 2025-08-17
Saldi sorų košė su sultenėmis
Soros yra apvalūs grūdai, nedideli, juose yra daug baltymų ir skaidulų. Su pienu virta sorų košė yra sotus ir pakankamai sveikas patiekalas rytiniam valgiui. Pagardinkite ją įvairiais šviežiais ar džiovintais vaisiais, daržovėmis, ypač moliūgais, pabarstykite cinamonu ar sezamo sėklomis.
Žingsnis 1
Nuplautas kruopas sudėkite į puodą, užpilkite 2 puodeliais vandens ir įjunkite viryklę. Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį ir toliau virkite uždengę dangčiu apie 15 minučių. Periodiškai nugriebkite putas. Skystis turi išgaruoti.
Žingsnis 2
Supilkite ⅔ pieno, išmaišykite, šiek tiek pavirkite ir supilkite likusį pieną. Užvirinkite ant vidutinės ugnies, supilkite druską, cukrų ir sultenes, išmaišykite. Sumažinkite ugnį, uždenkite dangčiu ir palikite 10 minučių.
Kategorijos