Saldi sorų košė su sultenėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Saldi sorų košė su sultenėmis

Soros yra apvalūs grūdai, nedideli, juose yra daug baltymų ir skaidulų. Su pienu virta sorų košė yra sotus ir pakankamai sveikas patiekalas rytiniam valgiui. Pagardinkite ją įvairiais šviežiais ar džiovintais vaisiais, daržovėmis, ypač moliūgais, pabarstykite cinamonu ar sezamo sėklomis.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
91 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
15 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.05/5 (19 bal.)

Žingsnis 1

Saldi sorų košė su sultenėmis Žingsnis 1
Nuplautas kruopas sudėkite į puodą, užpilkite 2 puodeliais vandens ir įjunkite viryklę. Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį ir toliau virkite uždengę dangčiu apie 15 minučių. Periodiškai nugriebkite putas. Skystis turi išgaruoti.

Žingsnis 2

Saldi sorų košė su sultenėmis Žingsnis 2
Supilkite ⅔ pieno, išmaišykite, šiek tiek pavirkite ir supilkite likusį pieną. Užvirinkite ant vidutinės ugnies, supilkite druską, cukrų ir sultenes, išmaišykite. Sumažinkite ugnį, uždenkite dangčiu ir palikite 10 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, košė, įspūdingas receptas, paprastas, yra bendrų alergenų, pusryčiai, sorų košė, receptų knyga, sorų košė su pienu, košė su pienu

Kategorijos