Publikavimo data: 2025-08-19
Saldus baltojo šokolado terinas
Terinas yra prancūzų nacionalinis patiekalas, prieš daugelį metų išgarsėjęs visame pasaulyje. Šį patiekalą pamėgo žmonės ir daugelis ėmė kurti savus jo gaminimo būdus. Neįprastas desertas iš baltojo šokolado taip pat yra vienas iš variantų eksperimentuoti ruošiant teriną.
Žingsnis 1
Į nedidelį puodą supilkite vandenį ir suberkite cukrų, pradėkite jį tirpinti ant ugnies, tada į mišinį suberkite baltąjį šokoladą ir jį visiškai ištirpinkite ant mažos ugnies nuolat maišydami.
Žingsnis 2
Nuimkite mišinį nuo ugnies ir leiskite jam šiek tiek atvėsti. Atskirkite baltymus nuo trynių, sudėkite trynius į atvėsusį mišinį, pastatykite ant ugnies ir išmaišykite, geriausia silikonine mentele.
Žingsnis 3
Grietinėlę gerai išplakite ir sumaišykite su šokolado ir trynių mišiniu, maišykite ant silpnos ugnies iki vientisos masės. Vėl gavę reikiamą kiekį, nuimkite mišinį nuo ugnies.
Žingsnis 4
Kiaušinių baltymus plakite iki standžių putų. Atsargiai įmaišykite baltymus į mišinį. Grąžinkite keptuvę ant ugnies ir atsargiai, bet greitai maišykite iki vientisos masės. Nuimkite nuo ugnies ir leiskite visiškai atvėsti.
Žingsnis 5
Paimkite bet kokią kepimo formą, išklokite ją maistine plėvele ir supilkite į ją visą mišinį. Dėkite į šaldiklį maždaug trims valandoms, kol sukietės.
Kategorijos