Publikavimo data: 2025-08-17
Saldus filė suktinukas su riešutų ir aguonų įdaru
Pavadinimas "phyllo" kilęs iš Graikijos ir reiškia lakštą, nes tai ploniausios struktūros tešla. Ši tešlos rūšis yra labai populiari tarp kulinarų dėl savo lengvumo, lengvumo ir apetitą keliančios dribsnių tekstūros. Iš jos galima kepti bet kokius kepinius. Pateiktame recepte į fillo tešlą įvyniotas riešutų ir aguonų įdaras su sultenėmis, kuris stebina neįprastu skoniu.
Žingsnis 1
Sudėkite riešutus ant kepimo skardos ir dėkite į orkaitę arba keptuvę, kad apkeptų, kol lengvai paruduos. Aguonas užpilkite pienu ir maišydami virkite, kol skystis išgaruos. Sultenes užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite 10 minučių.
Žingsnis 2
Aguonas sumalkite iki baltos spalvos. Riešutus susmulkinkite kočėlu arba trintuvu iki smulkių trupinių. Sudėkite sultenes, aguonas, cukrų, vanilę, riešutus, sviestą, kokosų aliejų ir sumaišykite dubenyje.
Žingsnis 3
Pirmąjį filė lakštą patepkite alyvuogių aliejumi ir kraštus aptepkite 2 valgomaisiais šaukštais įdaro. Ant viršaus uždėkite antrąjį tešlos lakštą, patepkite jį alyvuogių aliejumi ir užtepkite dar 2 valgomuosius šaukštus įdaro. Suvyniokite abu lakštus į ritinį.
Žingsnis 4
Supjaustykite vyniotinį porcijomis ir sudėkite jas ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Kiekvieną jų patepkite kiaušinio tryniu. Kepkite 20 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Kategorijos