Publikavimo data: 2024-06-16
Saldūs naminiai blyneliai su varške ir sultenėmis
Nepaisant to, kad blynai su varške ir sultenėmis yra populiarūs, kartais jie nebūna švelnūs ir purūs. Pagrindinė to priežastis - recepto tikslumas. Pateiktame variante yra būtent toks produktų balansas, kai blyneliai gaunasi tokie apetitiški. Varškė juose sukuria kreminę tekstūrą, o sultenės - malonią marmelado natą.
Žingsnis 1
Plaktuvu suplakite 4 kiaušinius, įberkite druskos, cukraus pagal skonį ir krakmolo. Supilkite porą šaukštų pieno ir išmaišykite. Suberkite miltus ir maišykite, kol neliks gumuliukų. Į gautą tirštą ir lipnią tešlą palaipsniui maišydami įmaišykite pieną. Supilkite saulėgrąžų aliejų ir leiskite tešlai šiek tiek pastovėti. Iškepkite blynus ant grotelių ir leiskite jiems atvėsti.
Žingsnis 2
Į varškę įberkite cukraus pagal skonį ir įmuškite kiaušinį. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės be gumulėlių. Sudėkite sultenes, gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Užtepkite įdarą ant blynų ir suvyniokite į vamzdelį. Dėkite į sviestu pateptą formą. Ant kiekvieno blyno uždėkite po gabalėlį sviesto. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje, kol paruduos.
Kategorijos