Publikavimo data: 2024-06-15
Saldūs onigiri su braškėmis ir rikota
Pikantiški japonų virtuvės patiekalai žinomi visame pasaulyje. Tačiau verta pabandyti paruošti įdomią suši ir suktinukų alternatyvą - onigiri. Šis patiekalas labai panašus į paplotėlius, tačiau vietoj tešlos naudojami virti ryžiai. Iš ryžių suformuojamas rutuliukas ir susukamas į plokščią duoną. Į vidurį dedama įvairių įdarų. Viskas priklauso nuo jūsų pomėgių! Pagal šį receptą onigiri centre - braškių gabalėliai rikotos sūryje su cukraus pudra! Ir nepamirškite pridėti lazdelių patiekti!
Žingsnis 1
Giliame dubenyje sumaišykite druską, cukrų ir ryžių actą. Paimkite puodą ir jame išvirkite ryžius. Tam į puodo dugną sudėkite nuplautus ryžius ir užpilkite vandeniu. Užvirinkite vandenį. Periodiškai maišydami ryžius virkite ant silpnos ugnies 20 minučių, kol jie bus paruošti. Palikite ryžius mirkti vandenyje ir brinkti puode, uždengtame dangčiu, dar 20 min. Likusį vandenį nusunkite per sietelį ir ryžius perkelkite į gilų dubenį. Į ryžius supilkite acto, cukraus ir druskos mišinį. Gerai išmaišykite. Supjaustykite šviežias braškes ir sumaišykite su sriracha padažu, rikotos sūriu ir cukraus pudra. Kai ryžiai atvės, suformuokite iš jų rutuliukus ir tada formuokite plokštainį. Į jų vidurį dėkite paruoštą mišinį. Iš ryžių paplotėlių suformuokite rutuliukus. Ryžių gabalėlius suspauskite kartu su nori jūros dumblių juostele vienoje pusėje.
Kategorijos