Publikavimo data: 2024-06-08
Saldūs ryžiai su pomidorų pasta ir ananasais
Ryžiai su ananasais yra Tailando virtuvės patiekalas. Maistui ruošti tinka tokios ryžių rūšys kaip "Basmati" ir "Jasmine". Tai ilgagrūdės ryžių veislės, kurios verdant nesulipsta, bet padidėja beveik dvigubai. Tailandietiškiems ryžiams rinkitės šviesiai rausvos vienodos spalvos vištienos filė, be gleivių ir mėlynių. Atkreipkite dėmesį į vištienos galiojimo laiką: užšaldytą skerdeną nekeistoje temperatūroje galima laikyti ne ilgiau kaip šešis mėnesius, atšaldytą vištieną - 5 dienas.
Žingsnis 1
Ryžius išvirkite. Ryžius sudėkite į puodą storu dugnu ir užpilkite vandeniu santykiu 1:2. Tokios proporcijos tinka indiškiems ilgagrūdžiams ryžiams. Patikrinkite, ar ant pakuotės pateiktos instrukcijos yra tikslios. Ryžius virkite po uždengtu dangčiu 15-20 minučių ant silpnos ugnies.
Žingsnis 2
Pradėkite kepti daržoves. Į keptuvę sudėkite svogūnus, paprikas ir pomidorus, supilkite tris šaukštus augalinio aliejaus ir pastatykite ant didelės ugnies. Kepkite 5 minutes, tada į daržoves sudėkite vištienos gabalėlius. Viską kartu kepkite dar 5 minutes.
Žingsnis 3
Sumaišykite ingredientus su ryžiais. Į keptuvę sudėkite išvirtus ryžius, ananasų gabalėlius, daržoves ir įmuškite kiaušinius. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų, išmaišykite ir palikite 5-10 minučių.
Žingsnis 4
Paruoškite padažą. Dubenyje sumaišykite pomidorų pastą ir cukrų. Įpilkite acto ir sojų padažo. Išmaišykite mišinį ir supilkite į ryžius. Išmaišykite ir troškinkite dar 5 minutes.
Kategorijos