Saldūs ryžiai su pomidorų pasta ir ananasais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Saldūs ryžiai su pomidorų pasta ir ananasais

Ryžiai su ananasais yra Tailando virtuvės patiekalas. Maistui ruošti tinka tokios ryžių rūšys kaip "Basmati" ir "Jasmine". Tai ilgagrūdės ryžių veislės, kurios verdant nesulipsta, bet padidėja beveik dvigubai. Tailandietiškiems ryžiams rinkitės šviesiai rausvos vienodos spalvos vištienos filė, be gleivių ir mėlynių. Atkreipkite dėmesį į vištienos galiojimo laiką: užšaldytą skerdeną nekeistoje temperatūroje galima laikyti ne ilgiau kaip šešis mėnesius, atšaldytą vištieną - 5 dienas.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
245 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
21 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.18/5 (34 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Saldūs ryžiai su pomidorų pasta ir ananasais Žingsnis 1
Ryžius išvirkite. Ryžius sudėkite į puodą storu dugnu ir užpilkite vandeniu santykiu 1:2. Tokios proporcijos tinka indiškiems ilgagrūdžiams ryžiams. Patikrinkite, ar ant pakuotės pateiktos instrukcijos yra tikslios. Ryžius virkite po uždengtu dangčiu 15-20 minučių ant silpnos ugnies.

Žingsnis 2

Saldūs ryžiai su pomidorų pasta ir ananasais Žingsnis 2
Pradėkite kepti daržoves. Į keptuvę sudėkite svogūnus, paprikas ir pomidorus, supilkite tris šaukštus augalinio aliejaus ir pastatykite ant didelės ugnies. Kepkite 5 minutes, tada į daržoves sudėkite vištienos gabalėlius. Viską kartu kepkite dar 5 minutes.

Žingsnis 3

Saldūs ryžiai su pomidorų pasta ir ananasais Žingsnis 3
Sumaišykite ingredientus su ryžiais. Į keptuvę sudėkite išvirtus ryžius, ananasų gabalėlius, daržoves ir įmuškite kiaušinius. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų, išmaišykite ir palikite 5-10 minučių.

Žingsnis 4

Saldūs ryžiai su pomidorų pasta ir ananasais Žingsnis 4
Paruoškite padažą. Dubenyje sumaišykite pomidorų pastą ir cukrų. Įpilkite acto ir sojų padažo. Išmaišykite mišinį ir supilkite į ryžius. Išmaišykite ir troškinkite dar 5 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos