Publikavimo data: 2024-05-26
Saldus suflė su jogurtu
Vienas pagrindinių šio deserto mėgėjų buvo Prancūzijos karalius Liudvikas XVI, kuris pusryčiams valgydavo pjaustytas daržoves su Bešamelio padažu. Kad daržovės būtų purios, į jas buvo dedama plaktų baltymų. Ir šiais laikais šis nuostabus patiekalas puošia šventinius stalus kaip savarankiškas desertas, juo taip pat įdaromi pyragai ir pyragaičiai.
Žingsnis 1
Sumaišykite trynius ir cukrų su jogurtu, suberkite kepimo miltelius ir krakmolą. Gerai išmaišykite. Kiaušinių baltymus plakite iki piko maždaug 15 minučių.
Žingsnis 2
Į visą mišinį atsargiai įmaišykite baltymus, stengdamiesi nesutrikdyti jo oro. Supilkite tešlą į formą ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 30-40 minučių.
Kategorijos