Publikavimo data: 2025-08-17
Saldus troškinys su suluguni ir pitos duona
Saldus apkepas, kurio pagrindą sudaro plona armėniška pita, yra geras pasirinkimas pilnaverčiams pusryčiams.
Žingsnis 1
Sutarkuokite suluguni stambia tarka. Dalį tarkuoto sūrio atidėkite į šalį ir juo pabarstykite apkepo viršų. Suluguni galite pakeisti kitu minkštu sūriu, kuris išsilydo aukštoje temperatūroje - puikiai tiks mocarela, cecchel, kreminis sūris.
Žingsnis 2
Kiaušinius išplakite su druska, vanile ir medumi. Į masę įmaišykite grietinę, tarkuotą sūrį "Suluguni" ir varškę. Švelniai išmaišykite.
Žingsnis 3
Nuplaukite rūgštynes ir 10 minučių užpilkite verdančiu vandeniu. Tada vandenį nusunkite ir šiek tiek nusausinkite. Bus labai skanu ir gražu, jei naudosite skirtingų spalvų sultenių - šviesiai rudų, auksinių, geltonų ir juodų.
Žingsnis 4
Formą išklokite pergamentu ir ištepkite sviestu su trupučiu augalinio aliejaus. Ant riebalais ištepto pergamento dėkite pitą, palikdami nedidelį kraštelį. Ant riebalais ištepto pergamento sudėkite likusius pitos sluoksnius, būtinai juos lengvai suspausdami.
Žingsnis 5
Ant pitos užtepkite tarkuoto sviesto sluoksnį ir vietomis dėkite kiaušinių ir sūrio įdarą.
Žingsnis 6
Sutrinkite pitą ir sudėkite ją į kitą sluoksnį. Tada vėl užtepkite tarkuoto sviesto, dalį sūrio įdaro ir sultenių. Taip paskirstykite visą pitą ir įdarą.
Žingsnis 7
Viršutinio pitos sluoksnio kraštus užlenkite žemyn. Ant viršaus užtepkite sviesto, užtepkite sūrio ir kiaušinių mišinio ir tarkuoto suluguni. Kepkite 20-25 min. 180 ℃ temperatūroje.
Kategorijos