Publikavimo data: 2024-06-08
Šaldyta braškių želė
Želė iš šaldytų braškių gaunama ne prastesnė nei želė iš šviežių uogų, nes tinkamai užšaldytos uogos išlaiko visus skonius ir naudingąsias medžiagas. Prieš gaminant braškes reikia atitirpinti, išsaugant sultis, kurios išsiskirs iš uogų atitirpinimo metu. Želatinimui galima naudoti ir paprastą želatiną, ir agarą-agarą. Be to, jei norite, galite palikti keletą sveikų uogų papuošimui arba uždėti jas ant formelių dugno.
Žingsnis 1
Paruoškite želatiną. Nedideliame inde sumaišykite želatiną ir vandenį. Palikite 20 minučių kambario temperatūroje, kad išbrinktų.
Žingsnis 2
Paruoškite uogas. Atšildytas braškes ir jų sultis sumaišykite su puse cukraus ir sudėkite į trintuvą, susmulkinkite nedideliu greičiu.
Žingsnis 3
Išvirkite želė. Sudėkite braškes ir išbrinkusią želatiną į puodą, suberkite likusį cukrų ir pastatykite ant silpnos ugnies. Mišinį kaitinkite neužvirindami, nuolat maišydami, kad želatina visiškai ištirptų. Supilkite želė į stiklines ir 2 valandoms padėkite į šaldytuvą.
Kategorijos