Šaldytų uogų želė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Šaldytų uogų želė

Šaldytos uogos - vienas paprasčiausių būdų ilgiau laikyti uogas ir naudoti jas kompotams, pyragų įdarams ir drebučiams gaminti. Želė iš šaldytų uogų dėl ingredientų įvairovės gaunama sodri. Juos galite keisti pagal savo skonį, pavyzdžiui, derinti sultingas vyšnias, saldžias avietes, sveikuosius juoduosius serbentus ir rūgščias gervuoges.
Gaminimo laikas
140 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
162 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
1 g
Angliavandeniai
37 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4.12/5 (26 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Šaldytų uogų želė Žingsnis 1
Paruoškite uogas. Atšildytas uogas sudėkite į gilų dubenį ir sutrinkite panardinamuoju trintuvu. Uogas sutrinkite puode, suberkite cukrų ir išmaišykite.

Žingsnis 2

Šaldytų uogų želė Žingsnis 2
Praskieskite želatiną. Želatiną supilkite į nedidelį dubenėlį, supilkite vandenį, išmaišykite ir palikite 20 minučių išbrinkti.

Žingsnis 3

Šaldytų uogų želė Žingsnis 3
Paruoškite želė. Puodą su uogomis ir cukrumi statykite ant silpnos ugnies ir maišydami kaitinkite. Į uogas suberkite želatiną ir ją visiškai ištirpinkite uogų tyrėje, nuolat maišydami ir nevirindami. Paruoštą želė supilkite į silikonines formeles ir palikite šiek tiek atvėsti, tada įdėkite į šaldytuvą 2 valandoms, kad sustingtų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos