Publikavimo data: 2024-06-08
Šaldytų uogų želė
Šaldytos uogos - vienas paprasčiausių būdų ilgiau laikyti uogas ir naudoti jas kompotams, pyragų įdarams ir drebučiams gaminti. Želė iš šaldytų uogų dėl ingredientų įvairovės gaunama sodri. Juos galite keisti pagal savo skonį, pavyzdžiui, derinti sultingas vyšnias, saldžias avietes, sveikuosius juoduosius serbentus ir rūgščias gervuoges.
Žingsnis 1
Paruoškite uogas. Atšildytas uogas sudėkite į gilų dubenį ir sutrinkite panardinamuoju trintuvu. Uogas sutrinkite puode, suberkite cukrų ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Praskieskite želatiną. Želatiną supilkite į nedidelį dubenėlį, supilkite vandenį, išmaišykite ir palikite 20 minučių išbrinkti.
Žingsnis 3
Paruoškite želė. Puodą su uogomis ir cukrumi statykite ant silpnos ugnies ir maišydami kaitinkite. Į uogas suberkite želatiną ir ją visiškai ištirpinkite uogų tyrėje, nuolat maišydami ir nevirindami. Paruoštą želė supilkite į silikonines formeles ir palikite šiek tiek atvėsti, tada įdėkite į šaldytuvą 2 valandoms, kad sustingtų.
Kategorijos