Salierų šaknų garnyras pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Salierų šaknų garnyras

Šis labai paprastas receptas tiks tiems, kurie pavargo nuo klasikinių bulvių, grikių, ryžių ir makaronų garnyrų. Skanus ir sveikas, malonaus salierų skonio, švelnus, originalus, nepalieka abejingų nei mūsų šeimos narių, nei svečių. Paruošti šį garnyrą nėra sudėtinga.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
29 min.
Kalorijos
62 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.96/5 (24 bal.)

Žingsnis 1

Salierų šaknų garnyras Žingsnis 1
Nuplaukite saliero šaknį ir supjaustykite 1 cm storio skiltelėmis. Nupjaukite žievę aplink segmentų perimetrą ir užšaldykite juos sultiniams ir sriuboms gaminti. Supjaustykite juostelėmis, tada 1x1 cm dydžio kubeliais.

Žingsnis 2

Salierų šaknų garnyras Žingsnis 2
Salierų kubelius virkite, kol jie beveik išvirs.

Žingsnis 3

Keptuvėje įkaitinkite augalinio aliejaus ir sviesto mišinį.

Žingsnis 4

Salierų šaknų garnyras Žingsnis 4
Virtus salierus sudėkite į keptuvę ir 10 minučių kepkite ant vidutinės ugnies, kad išgaruotų drėgmės perteklius, o salierų kubeliai įsigertų į aliejų ir šiek tiek paruduotų. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.

Žingsnis 5

Salierų šaknų garnyras Žingsnis 5
Supilkite grietinėlę ir maišydami keptuvėje virkite dar 2 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, daržovių patiekalai, kepti patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, moliūgų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, moliūgų garnyrai, receptų knyga

Kategorijos