Publikavimo data: 2025-08-18
Salierų šaknų garnyras
Šis labai paprastas receptas tiks tiems, kurie pavargo nuo klasikinių bulvių, grikių, ryžių ir makaronų garnyrų. Skanus ir sveikas, malonaus salierų skonio, švelnus, originalus, nepalieka abejingų nei mūsų šeimos narių, nei svečių. Paruošti šį garnyrą nėra sudėtinga.
Žingsnis 1
Nuplaukite saliero šaknį ir supjaustykite 1 cm storio skiltelėmis. Nupjaukite žievę aplink segmentų perimetrą ir užšaldykite juos sultiniams ir sriuboms gaminti. Supjaustykite juostelėmis, tada 1x1 cm dydžio kubeliais.
Žingsnis 2
Salierų kubelius virkite, kol jie beveik išvirs.
Žingsnis 3
Keptuvėje įkaitinkite augalinio aliejaus ir sviesto mišinį.
Žingsnis 4
Virtus salierus sudėkite į keptuvę ir 10 minučių kepkite ant vidutinės ugnies, kad išgaruotų drėgmės perteklius, o salierų kubeliai įsigertų į aliejų ir šiek tiek paruduotų. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 5
Supilkite grietinėlę ir maišydami keptuvėje virkite dar 2 minutes.
Kategorijos