Publikavimo data: 2024-06-08
Salotos "Auksinė žuvelė" su lašiša
Salotos su raudona žuvimi yra ne tik nepaprastai skanios, bet ir naudingos, nes be jūros gėrybių neįmanoma įsivaizduoti visavertės ir subalansuotos mitybos. Be to, salotos su raudonąja žuvimi, pavyzdžiui, su mažai sūdyta lašiša, visada bus puikus ir abipusiai naudingas šventinio stalo variantas. O jei į žuvies salotų patiekimą ir paruošimą pažvelgsite kūrybiškai, toks patiekalas iš paprastų ingredientų taps tikru kulinariniu šedevru.
Žingsnis 1
Paruoškite salotoms skirtus ingredientus. Vieną morką ir bulvę supjaustykite kubeliais, kitą morką supjaustykite plonais apskritimais. Susmulkinkite svogūną ir kubeliais supjaustykite lašišą. Vieną vištienos kiaušinio apskritimą palikite salotoms papuošti, o likusius kiaušinius sutarkuokite smulkia tarka.
Žingsnis 2
Sumaišykite salotas. Giliame ovalo formos inde sumaišykite pjaustytas morkas, bulves ir svogūnus. Pasūdykite, užpilkite majonezu, išmaišykite ir sutrinkite šaukštu. Į didelį plokščią indą sudėkite pelekams skirtus salotų lapus: du viršuje, du apačioje ir du šonuose.
Žingsnis 3
Iš salotų suformuokite žuvies formą. Atsargiai apverskite ovalo formą su salotomis į lėkštės vidurį, išimkite indą ir, jei reikia, pakoreguokite kraštus. Viršų apibarstykite tarkuotu kiaušiniu ir uždenkite morkų apskritimais, imituodami žvynus. Iš kiaušinio ir pusės alyvuogės padarykite akis, o iš kitos pusės alyvuogės - burną.
Kategorijos