Publikavimo data: 2025-08-17
Salotos "Bendrosios"
Generolo salotos pasirodo esančios labai skanios ir sočios. Pagal klasikinį receptą patiekalas gaminamas iš jautienos mėsos, tačiau ją galima lengvai pakeisti kiaulienos ar vištienos filė. Be mėsos, į salotų sudėtį įeina ir kitų naudingų ingredientų. Burokėliuose ir morkose yra vitaminų ir vertingų mikroelementų, kurie išlieka daržovėse ir po terminio apdorojimo. Kiaušiniai yra baltymų šaltinis. Padažui naudojamas majonezas, o dietiniam variantui - natūralus jogurtas.
Žingsnis 1
Pradėkite pjaustyti. Morkas ir burokėlius susmulkinkite stambia tarka; sūrį ir kiaušinius sutarkuokite vidutinio dydžio tarka. Mėsą supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais. Susmulkinkite graikinius riešutus smulkiais gabalėliais arba naudokite blenderį. Smulkiai sukapokite krapus.
Žingsnis 2
Suformuokite patiekalą. Sudėkite mėsos gabalėlius į serviravimo lėkštę, aptepkite trupučiu majonezo ir pabarstykite trupučiu druskos. Ant mėsos paskleiskite sūrio drožles. Pakartokite majonezo sluoksnį. Tada sudėkite tarkuotus kiaušinius, morkas ir burokėlius. Po kiekvieno sluoksnio užtepkite majonezo tinklelį ir, jei reikia, pabarstykite trupučiu druskos. Salotų viršų uždenkite maistine plėvele ir įdėkite į bendrą šaldytuvo skyrių 2 valandoms.
Kategorijos