Publikavimo data: 2024-09-17
Salotos "Carskij" su ikrais ir kalmarais
Salotos "Carskij" su sūdytais ikrais, sultingais kalmarais ir švelniomis krabų lazdelėmis paįvairins visiems įprastus šventinių patiekalų receptus. Beje, kalmarų mėsa kitus jūros delikatesus lenkia kalio kiekiu: jis būtinas normaliai visų raumenų, įskaitant svarbiausią - širdies, veiklai. Rinkdamiesi kalmarus būtinai atkreipkite dėmesį į mėsos spalvą po oda: ji turėtų būti šviesiai kreminės spalvos. Tai reiškia, kad kalmarai nebuvo atitirpinti laikymo metu.
Žingsnis 1
Išvirkite kalmarus. Ant ugnies pastatykite puodą su vandeniu ir palaukite, kol vanduo užvirs. Tada vandenį pasūdykite ir į jį suberkite kalmarus. Vėl užvirus, 2 minutes pavirkite karkvabalį, tada iš karto įdėkite jį į šaltą vandenį. Atvėsusius kalmarus supjaustykite šiaudeliais.
Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Lėkštėje pakaitomis paskleiskite bulvių, kalmarų, baltymų, krabų lazdelių ir trynių sluoksnį, kiekvieną sluoksnį patepkite majonezu ir papuoškite trupučiu ikrų. Salotas apibarstykite sūriu, vėl patepkite majonezu ir papuoškite likusiais ikrais.
Kategorijos