Publikavimo data: 2024-09-16
Salotos "Carskij" su ikrais, kalmarais ir krevetėmis
Salotos "Tsarsky" gaminamos iš išskirtinių delikatesinių produktų, todėl visiškai pateisina savo pavadinimą. Ant šventinio stalo užkandis atrodo didingai. Kad ruošiant kalmarai nesustingtų, svarbu jų nepermerkti vandenyje. Gražią formą salotoms galite suteikti naudodami specialų kulinarinį žiedą. Jei jo neturite po ranka, ant salotinės dugno uždėkite maistinę plėvelę ir išdėliokite salotas. Tada atsargiai apverskite salotinę ant kitos lėkštės ir nuimkite maistinę plėvelę.
Žingsnis 1
Išvirkite kalmarus. Užvirinkite vandenį puode. Tada pasūdykite ir po vieną kalmarą nuleiskite į vandenį. Kiekvieną kalmarą virkite 15-20 sekundžių. Išimkite kalmarus, atvėsinkite, supjaustykite žiedais.
Žingsnis 2
Išvirkite krevetes. Į puodą įpilkite vandens, įberkite druskos ir pašildykite. Užvirkite ir sudėkite krevetes. Palaukite, kol užvirs, ir virkite dar 2-3 minutes. Tada krevetes nusausinkite, nulupkite ir supjaustykite.
Žingsnis 3
Išvirkite putpelių kiaušinius. Putpelių kiaušinius sudėkite į puodą ir užpilkite vandeniu. Įberkite šiek tiek druskos ir pastatykite ant didelės ugnies. Užvirkite, tada sumažinkite ugnį ir virkite dar 5 minutes. Nusausinkite, atvėsinkite, nulupkite ir perpjaukite per pusę.
Žingsnis 4
Sudėkite salotas. Į salotinę sudėkite kalmarus, krevetes, kiaušinius ir raudonuosius ikrus. Šiek tiek pasūdykite ir užpilkite majonezu. Paimkite plokščią lėkštę, sudėkite salotų lapus, ant jų išdėliokite salotas.
Kategorijos