Publikavimo data: 2025-08-17
Salotos "Carskij" su jūros gėrybėmis ir agurkais
Lengvos ir sveikos salotos su jūros gėrybėmis, salotų lapais, kiaušiniais ir agurkais taps šventinio stalo puošmena. Padažui naudojamas alyvuogių aliejaus ir laimo sulčių mišinys. Dėl to salotos tampa kvapnios, su citrusinių vaisių natomis. Pagrindinis patiekalo akcentas - raudonieji ikrai, todėl jis išties "karališkas". Salotoms paruošti galite naudoti paruoštą jūros kokteilį iš kalmarų, krevečių, midijų ir žuvies. Arba imkite tik savo mėgstamas jūros gėrybes.
Žingsnis 1
Iš agurkų pašalinkite odą ir sėklas. Minkštimą supjaustykite mažais gabalėliais. Sutrinkite virtus vištų kiaušinius. Smulkiai supjaustykite salotų lapus.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, laimo sultis, žiupsnelį druskos ir juodųjų pipirų.
Žingsnis 3
Į gilų dubenį sudėkite virtas jūros gėrybes, agurkus, kiaušinius ir salotų lapus.
Žingsnis 4
Viską užpilkite padažu ir išmaišykite.
Žingsnis 5
Salotas sudėkite į lėkštę ir papuoškite raudonaisiais ikrais.
Žingsnis 6
Salotos "Carskij su jūros gėrybėmis paruoštos". Gero apetito!
Kategorijos