Publikavimo data: 2025-08-18
Salotos "Carskij" su kalmarais ir ikrais
"Caro" salotos turi daugybę paruošimo variantų, kurie tarpusavyje skiriasi ingredientų rinkiniu. Šiame recepte pateikiamas vienas iš populiariausių patiekalo paruošimo būdų, į kurį įeina apetitą keliantys kalmarai ir maistingi ikrai. Kad salotos būtų sotesnės, į jas dedama kiaušinių ir bulvių. Šie komponentai puikiai dera su jūros gėrybėmis ir sukuria labai įdomų skonį.
Žingsnis 1
Paruoškite salotoms skirtus ingredientus. Supjaustykite kalmarų skerdenas mažais griežinėliais. Bulves sutarkuokite stambia arba vidutinio stambumo tarka. Tą patį padarykite su sūriu ir kiaušiniais.
Žingsnis 2
Sudėkite salotas. Visus ingredientus sluoksniais sudėkite į porcinius kremus, kiekvieną sluoksnį patepkite majonezu ir, jei reikia, įberkite druskos. Iš pradžių išdėliokite kalmarų gabalėlius, tada paskirstykite bulves ir kiaušinius. Paruoštą patiekalą pabarstykite tarkuotu sūriu ir 30-40 minučių padėkite į šaldytuvą.
Kategorijos