Publikavimo data: 2024-09-16
Salotos "Carskij" su kalmarais ir krabų lazdelėmis
Salotos "Carskij" yra patiekalas, kuriame būtinai yra jūros gėrybių: raudonos žuvies, krevečių, kalmarų, krabų lazdelių, ikrų. Salotos už savo pavadinimą dėkingos karališkiesiems virėjams, kurie iš juodųjų arba raudonųjų ikrų kūrė delikatesus. Ruošiant užkandį svarbiausia tinkamai išvirti krevetes ir kalmarus. Šiuos produktus reikia įmesti į jau verdantį vandenį ir virti 2 minutes, o pervirus - ne ilgiau, kad jie netaptų "guminiai".
Žingsnis 1
Išvirkite kalmarus ir krevetes. Supilkite vandenį į puodą ir pastatykite ant ugnies. Kai vanduo užvirs, pasūdykite jį, įmeskite kalmarus ir virkite 2 minutes nuo antro virimo, tada perpilkite šaltu vandeniu. Tada moliuskus supjaustykite šiaudeliais. Tuo tarpu grąžinkite keptuvę ant ugnies, į verdantį vandenį įmeskite krevetes ir virkite jas 2 minutes. Tada atvėsinkite, išimkite galvą, kiautą ir žarnas.
Žingsnis 2
Paruoškite likusius ingredientus. Krabų lazdeles supjaustykite griežinėliais, o kiaušinių baltymus smulkiai supjaustykite.
Žingsnis 3
Paruoškite salotas. Į lėkštę dėkite sluoksnį supjaustytų kalmarų, aptepkite majonezu ir apibarstykite ikrais. Tada dėkite krevečių sluoksnį, kurį taip pat ištepkite majonezu ir apibarstykite ikrais. Kitą krabų lazdelių sluoksnį vėl patepkite majonezu ir pabarstykite likusiais ikrais. Pabaigoje salotas gausiai apibarstykite baltymais.
Kategorijos