Publikavimo data: 2024-06-24
Salotos "Carskij" su kalmarais ir krevetėmis
Salotos su kalmarais ir krevetėmis yra malonios konsistencijos ir švelnaus skonio. Virtas kiaušinis, midijos, švieži agurkai ir aisbergo salotos papildo ir pagerina salotų skonį. Ruošiant galima rinktis bet kokio dydžio ir veislės krevetes, taip pat pagal skonį pasirinkti salotų padažą. Tai gali būti paprastas lengvas padažas iš sojų padažo ir alyvuogių aliejaus arba įprastas majonezas.
Žingsnis 1
Paruoškite padažą. Padažui sumaišykite sojų padažą, alyvuogių aliejų, citrinos sultis, druską ir juoduosius pipirus.
Žingsnis 2
Išvirkite kalmarus ir krevetes. Užvirinkite vandenį puode. Tada pasūdykite ir po vieną kalmarą 15 sekundžių panardinkite į vandenį. Atvėsinkite juos ir supjaustykite žiedais. Į kitą puodą įpilkite vandens, įberkite druskos ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Į verdantį vandenį sudėkite krevetes ir virkite apie 5 minutes. Tada atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite, tris krevetes pasilikdami patiekimui.
Žingsnis 3
Išvirkite kiaušinius. Į puodą įpilkite šalto vandens, įberkite druskos ir įmuškite kiaušinius. Užvirus pavirkite 10 minučių. Nusausinkite ir atvėsinkite. Tada nulupkite lukštus ir supjaustykite mažais gabalėliais.
Žingsnis 4
Sumaišykite ingredientus. Sudėkite kalmarus, krevetes, midijas, kiaušinius, agurkus, salotų lapus į salotinę ir užpilkite padažu. Išmaišykite ir patiekite.
Kategorijos