Publikavimo data: 2024-09-16
Salotos "Carskij" su kalmarais ir raudonaisiais ikrais
Į salotų "Carskij" sudėtį, be kalmarų ir raudonųjų ikrų, gali įeiti delikatesinės jūros gėrybės. Pavyzdžiui, krevečių, raudonųjų žuvų, taip pat krabų mėsos. Kokybiškų kalmarų mėsa yra vientisos baltos arba kreminės spalvos. O skerdeną dengiančios plėvelės atspalvis gali būti nuo rausvo iki pilkšvai violetinio. Kokybiški ikrai yra trapūs, su nesmulkintais kiaušinėliais. Jei jie yra šviesios spalvos ir padengti baltu apnašu, vadinasi, tai nenatūralus produktas.
Žingsnis 1
Išvirkite bulves ir kiaušinius. Bulvių gumbus sudėkite į puodą su šaltu vandeniu. Užvirinkite vandenį ir virkite 20-30 minučių, kol bulvės suminkštės. Nupilkite vandenį, kad bulvės nebūtų vandeningos, ir atvėsinkite daržoves. Nuo atvėsusių bulvių nuimkite odelę ir pertrinkite jas per stambią tarką. Į puodą su šaltu vandeniu įmuškite vištų kiaušinius. Pastatykite ant vidutinės ugnies ir virkite 8-10 minučių nuo užvirimo momento. Tada atvėsinkite šaltu vandeniu, nulupkite ir sutarkuokite stambia dantyta tarka.
Žingsnis 2
Pasirūpinkite kalmarais. Puode ant didelės ugnies užvirinkite vandenį ir pasūdykite. Nuleiskite filė į verdantį vandenį. Po 1-1,5 minutės virimas atsinaujins ir mėsa pabals. Išimkite jūros gėrybes ir atvėsinkite. Susmulkinkite kalmarų filė plonomis juostelėmis ir apšlakstykite citrinos sultimis.
Žingsnis 3
Paruoškite krevetes. Krevetes sudėkite į verdantį vandenį su trupučiu druskos. Vėl užvirkite ir virkite 3-5 minutes. Nusunkite vandenį ir atvėsinkite krevetes. Tada nulupkite ir apšlakstykite trupučiu citrinos sulčių.
Žingsnis 4
Sumaišykite salotų ingredientus. Į gilų dubenį arba salotinę sudėkite bulves, kiaušinius, sudėkite kalmarus, krevetes ir pabarstykite sūriu. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Salotas užpilkite majonezu ir gerai išmaišykite.
Kategorijos