Publikavimo data: 2025-08-20
Salotos "Carskij" su kalmarais, kiaušiniais ir krabų lazdelėmis
Jei turite gerų kalmarų, receptas puikus. Net jei neturite ikrų arba norite receptą atpiginti, galite naudoti jų imitaciją. Švelnūs, sultingi, nerealiai skanūs kalmarai visai neatrodo guminiai, kaip kartais nutinka neišbandžius receptų ir ilgai verdant.
Žingsnis 1
Supjaustykite kalmarus mažais šiaudeliais. Sudėkite kalmarus į nedidelį dubenėlį, pabarstykite druska ir nuplikykite verdančiu vandeniu. Palikite vandenyje minutę ir nusausinkite. Išmeskite į sietelį, kad kalmarai išdžiūtų. Tada sudėkite į keptuvę ir labai trumpai kepkite ant didžiausios ugnies. Ne ilgiau kaip porą minučių. Pagardinkite maltais juodaisiais pipirais.
Žingsnis 2
Krabų lazdeles sutarkuokite smulkia tarka. Arba susmulkinkite peiliu, kol susmulkinsite. Atskirai sutarkuokite sūrį, baltymus ir trynius.
Žingsnis 3
Sudėkite salotas. Kiekvieną sluoksnį tepkite majonezu, bet labai plonai. Nedėkite druskos, nes ikrai patys yra sūrūs. Paimkite kepimo žiedą, apačioje dėkite keptus kalmarus, tada sluoksnį tarkuotų virtų kiaušinių baltymų, po to sluoksnį krabų lazdelių, tarkuoto trynio ir sūrio. Ant viršaus storu sluoksniu šaukštu dėkite ikrus, keisdami spalvą pagal norimą raštą.
Žingsnis 4
Puošnios salotos paruoštos. Jūs puikiai padirbėjote!
Kategorijos