Publikavimo data: 2024-06-24
Salotos "Carskij" su kalmarais, krabų lazdelėmis ir ikrais
Salotos "Tsarsky" - tai įspūdingas pateikimas ir išskirtiniai skanėstai kompozicijoje. Jos ruošiamos iš jūros gėrybių arba žuvies, kalmarų, krabų lazdelių ir ikrų. Raudonieji ikrai dažnai naudojami kaip įdomiausias ir paprasčiausias salotų puošybos elementas. Kokybiški ikrai yra vienodos spalvos. Ikrai turi būti sveiki, traškūs ir be lukšto. Ikrų sudėtyje yra baltymų, vitaminų ir polinesočiųjų riebalų. Stenkitės pirkti mažo dydžio nevalytus kalmarus, jie yra švelnesni ir minkštesni.
Žingsnis 1
Paruoškite jūros gėrybes. Jei reikia, atšildykite kalmarų filė, nuplaukite po tekančiu vandeniu, nulupkite plėvelę. Tada skerdeną nuplikykite verdančiu vandeniu, 2 min. pavirkite verdančiame vandenyje su druska ir pipirais. Atvėsinkite ir supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 2
Toliau formuokite salotas. Į serviravimo lėkštes dėkite salotų lapus. Pirmąjį salotų sluoksnį sudaro pusė griežinėliais supjaustytų agurkų. Aptepkite juos majonezu ir išdėliokite kalmarus. Aptepkite majonezu ir sudėkite kiaušinius. Ketvirtasis sluoksnis - majonezas ir sūris. Penktasis - majonezas ir krabų lazdelės. Dar kartą ištepkite majonezu ir išdėliokite likusius agurkus. Ant viršaus užtepkite raudonųjų ikrų.
Kategorijos