Publikavimo data: 2024-09-17
Salotos "Carskij" su krevetėmis ir kalmarais
Salotoms "Carskij" ruošti pagal receptą naudojamos Atlanto arba šiaurinės krevetės. Jos verdamos žalios, o tai teigiamai veikia vėžiagyvių mėsą, ir sultinys būna sotesnis. Be to, chitino sluoksnis apsaugo mėsą nuo druskos, todėl ji išlieka minkšta ir švelni. Kokybiškos krevetės visada būna tolygios spalvos, lygiu kiautu ir užriesta uodega. Geriausios krevetės yra šviežiai užšaldytos, pilkai rudos spalvos. Jose išlieka daug naudingų medžiagų ir sodrus skonis.
Žingsnis 1
Paruoškite kalmarus. Nuplikykite skerdeną verdančiu vandeniu, įdėkite ją į puodą su verdančiu vandeniu. Vėl užvirinkite ir pavirkite 2 minutes. Išimkite filė iš vandens ir atvėsinkite. Supjaustykite plonais trumpais šiaudeliais arba mažais kubeliais.
Žingsnis 2
Paruoškite kiaušinius. Įdėkite kiaušinius į puodą su šaltu vandeniu, įberkite šaukštelį druskos arba sodos, kad lukštai lengvai nusiluptų. Tada užvirinkite vandenį ir virkite 8-10 minučių. Kiaušinius atvėsinkite šaltame vandenyje, nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 3
Išvirkite krevetes. Į puodą įpilkite 1:2 vandens. Užvirinkite vandenį, įmeskite lauro lapą ir pagal skonį įberkite druskos bei pipirų. Į verdantį sūrymą sudėkite krevetes ir virkite 2 minutes. Tada krevetes išimkite į sietelį ir nuplaukite vėsiu vandeniu. Atvėsinkite vėžiagyvius ir nulupkite juos. Pusę jų palikite salotoms papuošti.
Žingsnis 4
Sumaišykite salotoms skirtus ingredientus. Giliame dubenyje sumaišykite krevetes ir jūros kokteilį. Į likusius ingredientus sudėkite krabų lazdeles, kiaušinius ir supjaustytus kalmarus. Apšlakstykite salotas majonezu ir išmaišykite.
Kategorijos