Publikavimo data: 2024-09-16
Salotos "Carskij" su lašiša, krevetėmis ir raudonaisiais ikrais
Maistingos salotos, kurių sudedamųjų dalių derinys nepaliks abejingų nė vieno svečio ir bus labai populiarus tarp jūros gėrybių gerbėjų. Lašiša yra baltymų ir aminorūgščių šaltinis, turi daug vitamino D, kuris teigiamai veikia nervų sistemą, taip pat kalio ir fosforo, kurie lėtina senėjimo procesus. Ši žuvis ypač naudinga vyresnio amžiaus moterims, nes joje esantis vitaminas B skatina geresnį kalcio įsisavinimą ir apsaugo nuo osteoporozės.
Žingsnis 1
Išvirkite krevetes. Į puodą įpilkite vandens ir pastatykite ant ugnies. Kai vanduo užvirs, pasūdykite jį, sudėkite krevetes ir virkite 1-3 minutes, priklausomai nuo jų dydžio. Tada išimkite jas iš puodo ir sudėkite į šaltą vandenį.
Žingsnis 2
Paruoškite likusius ingredientus. Lašišą supjaustykite griežinėliais, o krabų lazdeles, kiaušinius, bulves ir agurką - kubeliais.
Žingsnis 3
Paruoškite salotas. Kiekvieną sluoksnį patepkite nedideliu kiekiu majonezo ir sudėkite ingredientus į salotinę tokia tvarka: bulvių, krabų lazdelių, agurkų, krevečių ir kiaušinių sluoksniai. Pakraščiuose dėkite lašišos griežinėlius, o centre - raudonuosius ikrus.
Kategorijos