Publikavimo data: 2024-09-16
Salotos "Carskij" su lengvai sūdyta lašiša
"Caro" salotas su lašiša ir jūros gėrybėmis galima ruošti sudedamąsias dalis sluoksniais arba sumaišyti ir sudėti į salotinę. Užkandžiui naudokite vakuume supakuotą filė. Atkreipkite dėmesį į žuvies spalvą. Ji turėtų būti vienoda, vidutiniškai ryški ir be dryžių. Vienas iš svarbių paruošimo etapų yra svogūnų marinavimas. Tai atlikite, kad pašalintumėte kartumą ir daržovės taptų minkštesnės bei sultingesnės. Salotoms rekomenduojama naudoti parmezano sūrį.
Žingsnis 1
Marinuokite svogūnus. Į gilų dubenį supilkite vandenį ir actą, suberkite cukrų ir druską ir maišykite, kol ištirps. Sudėkite svogūnus į marinatą ir palikite 10-15 min. kambario temperatūroje. Marinatą nukoškite į sietelį, nusausinkite visą skystį ir daržoves šiek tiek nuspauskite.
Žingsnis 2
Paruoškite kalmarus. Supilkite vandenį į puodą, pastatykite ant kaitlentės ir ant didelės ugnies užvirinkite. Įberkite šiek tiek druskos ir sudėkite nuvalytus kalmarus. Palaukite, kol užvirs, ir virkite dar 2 minutes. Nusunkite verdantį vandenį, atvėsinkite skeveldras ir supjaustykite jas griežinėliais.
Žingsnis 3
Sumaišykite salotas. Į gilų dubenį sudėkite susmulkintus kalmarus ir krabų lazdeles. Sudėkite smulkintus vištų kiaušinių baltymus ir marinuotus svogūnus. Siųskite lašišą prie likusių paruoštų ingredientų. Pabarstykite tarkuotu sūriu. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais, apliekite majonezu ir išmaišykite.
Kategorijos