Publikavimo data: 2024-09-17
Salotos "Carskij" su lengvai sūdyta lašiša
Salotos "Carskij" ruošiamos tiek iš jūros gėrybių ir vėžiagyvių, tiek iš žuvies. Labiausiai paplitęs variantas - lengvai sūdyta lašiša. Dėl druskos žuvis išlaiko visas naudingąsias medžiagas ir natūralų malonų skonį. Rinkitės vakuuminėje pakuotėje supakuotą žuvį. Jei joje yra skysčio, greičiausiai buvo pažeista virimo ar pakavimo technologija. Taip pat recepte yra bulvių ir morkų, virtų "striukėje". Tai leidžia šakniavaisiams išsaugoti vitaminus ir mikroelementus.
Žingsnis 1
Išvirkite daržoves. Bulves ir morkas sudėkite į puodą su šaltu vandeniu. Dėkite ant vidutinės ugnies ir virkite 25-30 minučių, kol suminkštės. Tada vandenį nupilkite, atvėsinkite ir daržoves nulupkite. Po to jas sutarkuokite smulkia tarka.
Žingsnis 2
Paruoškite kiaušinius. Kiaušinius nuplaukite ir sudėkite į puodą su vandeniu. Užvirkite vandenį ir virkite 8-10 minučių. Užpilkite šaltu vandeniu ir atvėsinkite. Nulupkite lukštus ir sutarkuokite smulkia tarka.
Žingsnis 3
Pradėkite formuoti salotas. Tarkuotas morkas tolygiai paskleiskite ant maistinės plėvelės. Aptepkite graikišku jogurtu, pagal pageidavimą įberkite druskos ir pipirų. Toliau sluoksniuokite bulves, užpilkite jogurtu. Sudėkite tarkuotus kiaušinius ir aptepkite graikišku jogurtu. Ant vieno krašto sudėkite supjaustytą žuvį, pabarstykite žolelėmis. Susukite salotas į ritinėlį, šiek tiek paspauskite ir įdėkite į šaldytuvą 5-6 valandoms.
Kategorijos