Publikavimo data: 2024-06-24
Salotos "Carskij" su raudona žuvimi
Šioms salotoms kremą geriau paruošti iš anksto - taip patiektas patiekalas atrodys kaip kokteilis. Tačiau salotas galite patiekti tiesiog salotinėje arba išdėlioti tartaletėse. Kadangi užkandis ruošiamas iš gana brangių produktų, galite pakeisti kai kuriuos ingredientus, kad būtų pigiau. Upėtakį galima pakeisti kita raudona žuvimi, pavyzdžiui, rausva lašiša. O iš jūros gėrybių galite palikti tik kalmarų mėsą arba visai palikti tik krabų lazdeles.
Žingsnis 1
Išvirkite kalmarus ir krevetes. Ant vidutinės ugnies pastatykite puodą su vandeniu ir užvirinkite. Pasūdykite vandenį, įmeskite kalmarus ir vėl užvirę virkite 2 minutes. Tada moliuskus atvėsinkite ir supjaustykite plonais šiaudeliais. Vėl pastatykite puodą su vandeniu ant ugnies, užvirus įmeskite krevetes ir virkite 3 minutes. Tada jas atvėsinkite, nulupkite ir perpjaukite per pusę.
Žingsnis 2
Marinuokite svogūnus. Į verdantį vandenį ir actą supilkite druską ir cukrų. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir 15 minučių užpilkite marinatu. Tada nusunkite marinatą ir išspauskite svogūnus.
Žingsnis 3
Paruoškite likusius ingredientus. Lašišą supjaustykite gabalėliais, krabų lazdeles - apskritimais, o baltymus - šiaudeliais. Sūrį sutarkuokite per stambių akučių tarką.
Žingsnis 4
Paruoškite salotas. Salotinėje sumaišykite lašišą, kalmarus, krabų lazdeles, krevetes, baltymus, sūrį ir svogūnus. Apšlakstykite majonezu, atsargiai išmaišykite.
Kategorijos