Publikavimo data: 2024-09-16
Salotos "Carskij" su raudonaisiais ikrais
Naujųjų metų išvakarėse kiekviena šeimininkė suka galvą, ką paruošti ant stalo, kad nustebintų savo svečius. Pasigaminkite salotų "Carskij" ikrų salotas. Tai šventinis, ryškus ir kartu paprastas sotus užkandis. Salotas galite papuošti savo nuožiūra. Receptas siūlo vieną iš variantų - majonezo tinklelio pavidalo, įdaryto ikrais. Tačiau galite fantazuoti ir iš siūlomų produktų sugalvoti savo papuošimą.
Žingsnis 1
Išvirkite bulves. Nuluptus bulvių gumbus užpilkite šaltu vandeniu. Užvirkite. Virkite 15-20 minučių. Atvėsinkite, nulupkite. Sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 2
Išvirkite kiaušinius. Įmeskite vištų kiaušinius į šaltą vandenį. Kai vanduo užvirs, palaikykite ant viryklės ne ilgiau kaip 10 minučių. Perkelkite kiaušinius į kitą indą su šaltu vandeniu. Atvėsinkite, nulupkite, susmulkinkite.
Žingsnis 3
Paruoškite kalmarus. Išvalytas skerdenas 3-5 min. įmeskite į verdantį vandenį. Atvėsinkite. Išvirusius kalmarus supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 4
Paruoškite salotas "Tsarsky" ikrų salotas. Į gilią permatomą salotinę sudėkite kalmarų sluoksnį. Pasūdykite, aptepkite majonezu. Paskirstykite kiaušinius, aptepkite majonezu. Paskirstykite bulves ir vėl patepkite majonezu. Aptepkite sūriu. Ant viršaus padarykite majonezo tinklelį. Į kiekvieną skylutę įberkite ikrų. Dėkite į šaldytuvą valandai mirkti.
Kategorijos